Lön Övriga administrations- och servicechefer, nivå 1 Östergötlands

Snittlön Övriga administrations- och servicechefer, nivå 1 i Östergötlands

  • Män 2022: 69800/mån
  • Kvinnor 2022: 60300/mån
  • Medel 2022: 65900/mån

Östergötlands län

Östergötlands län är beläget i sydöstra delen av landet och innefattar 13 kommuner, varav Linköping är den största, tätt följd av Norrköping.

Naturen är av varierande art och länet är mycket rikt på sjöar. Den centrala delen utgörs av flackt slättlandskap medan de södra och norra delarna består av skogsmarker. Länets västra del gränsar mot Vättern, som är Sveriges andra största sjö, och den östra delen gränsar mot Östersjöns skärgård.

Exempel på sevärdheter i Östergötland är Kolmårdens djurpark, Göta kanal, Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum och Vadstena slott. Även Omberg är ett populärt besöksmål.

Sedan 2012 bärs titeln hertiginna av Östergötland av prinsessan Estelle.
Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary blir hertiginna av Östergötland


Information om yrket

Administrations- och servicechefer återfinns inom olika typer av arbetsområden, både inom offentlig och privat sektor. Som administrations- och servicechef ingår man ofta i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter

Rollen som administrations- och servicechef innebär vanligtvis ansvar för ett företags administrativa funktioner, som används av exempelvis ekonomi- och IT-avdelningar. Administrationschefen säkerställer att de administrativa funktionerna i företaget fungerar tillfredsställande, och bistår andra avdelningar med hjälp i administrativa frågeställningar. Man deltar även i utvecklingsarbetet avseende effektivisering av service och administration.

Arbetet innebär att leda och samordna arbetsgruppen mot satta mål. Ofta tillhör administrationschefen ledningsgruppen på arbetsplatsen, och har avdelningsansvar för budget, uppföljning och rapportering. Det är därför viktigt att man har förmåga att motivera medarbetare till att arbeta för att uppnå de mål som sätts upp.

Arbetsmiljö

Administrations- och servicechefer kan arbeta inom kommunal sektor, exempelvis på kommunledningskontoret eller inom skolväsendet. Arbetet utförs i kontorsmiljö, och innebär ofta att man använder telefonen som främsta arbetsverktyg.

Rulla till toppen