Lön Skadereglerare och värderare Östergötlands

Snittlön Skadereglerare och värderare i Östergötlands

  • Män 2022: 41000/mån
  • Kvinnor 2022: 36600/mån
  • Medel 2022: 38700/mån

Östergötlands län

Östergötlands län är beläget i sydöstra delen av landet och innefattar 13 kommuner, varav Linköping är den största, tätt följd av Norrköping.

Naturen är av varierande art och länet är mycket rikt på sjöar. Den centrala delen utgörs av flackt slättlandskap medan de södra och norra delarna består av skogsmarker. Länets västra del gränsar mot Vättern, som är Sveriges andra största sjö, och den östra delen gränsar mot Östersjöns skärgård.

Exempel på sevärdheter i Östergötland är Kolmårdens djurpark, Göta kanal, Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum och Vadstena slott. Även Omberg är ett populärt besöksmål.

Sedan 2012 bärs titeln hertiginna av Östergötland av prinsessan Estelle.
Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary blir hertiginna av Östergötland


Information om yrket

Skadereglerare och värderare är personer som arbetar på försäkringsbolag med att bedöma kundernas skadeanmälningar och värdera deras ersättningsanspråk. På många försäkringsbolag så är skadereglerare och värderare en och samma befattning.

Arbetsuppgifter

Skadereglerare tar emot ansökningar om försäkringsersättning från försäkringsbolagets kunder. Det handla om att en försäkrad ansöker om en ersättning ur en bilförsäkring, en olycksfallsförsäkring eller en sjukvårdsförsäkring. Skadereglerare ska bedöma om ersättning ska betalas ut, genom att jämföra förhållandena i det enskilda fallet med de gällande försäkringsvillkoren. En värderare ska bedöma vilka skador som den försäkrade vill ha ersättning för och hur stor ersättningen ska bli, exempelvis hur stor ersättning en försäkrad ska få för en bil som har krockat efter att avdrag har gjorts för ålder, bruk och självrisk.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön för skadereglerare och värderare är relativt sett god. Försäkringsbolag erbjuder ofta stora och bra lokaler med ergonomiska arbetsmöbler och goda möjligheter till friskvård. Många försäkringsbolag erbjuder även en så kallad friskvårdstimme, det vill säga en möjlighet att träna på arbetstid.

Rulla till toppen