Lön Transportledare och transportsamordnare Skara

Snittlön Transportledare och transportsamordnare i Skara

  • Män 2022: 37900/mån
  • Kvinnor 2022: 36700/mån
  • Medel 2022: 37600/mån

Skara

Skara är för många synonymt med Skara Sommarland och Bert Karlsson, även om det är länge sedan sommarlandet startade. Dock behåller det sin popularitet år efter år och välkomnar besökare till Skandinaviens största vattenpark, åkattraktioner och racingbanor.

I Skara finns mycket att se och göra och det är en småstad fylld av historia. Här finns bland annat landets enda Veterinärmuseum, beläget på Skara campus område, vilket berättar hur veterinäryrket har utvecklats under 250 år. Stadens stolthet är Domkyrkan som pryds av två gotiska torn och som utgör navet för staden. Från Domkyrkan slingrar sig det medeltida gatunätet ut i en behaglig stad med restauranger, kaféer och personliga butiker. Många som besöker staden gör det för att besöka Hornborgasjön där det varje vår bjuds upp till dans - tusentals tranor hänför de tusentals besökarna.

2016-2020 hade Skara kommun som näringslivsstrategi att skapa fler arbetstillfälle och att öka sysselsättningsgraden. Man ville se fler nystartade företag, höja utbildningsnivån och vara en attraktiv kommun för såväl dem som redan bor här men också de som är intresserade av att flytta hit. Det råder viss bostadsbrist och man arbetar för att utöka befintlig bebyggelse men även för att bygga nya bostadsområden nära tätorten. Framför allt behövs hyreslägenheter.


Information om yrket

Transportledare och transportsamordnare ansvarar för att koordinera och övervaka transporter, både godstransporter och persontransporter.

Man ser till att transporterna hamnar rätt på ett ekonomiskt och effektivt sätt. Förutom detta gör man en del administrativt arbete. Transportledare och transportsamordnare som arbetar med tågtransporter brukar benämnas tågsamordnare, och de som arbetar inom lokaltrafiken kallas trafikledare.

Arbetsuppgifter

Den främsta arbetsuppgiften är att övervaka och bestämma vart olika transporter ska köra. Man använder sig av kommunikationsradio för att tala med förare och andra transportledare. Dessutom har man ansvar för att räkna ut kostnader, beställa in nya transporter samt att sköta kontakter med kunder och leverantörer.

Arbetsmiljö

Yrket har ett högt tempo, och det är därför bra att vara stresstålig. Dessutom behöver man vara bra på att kommunicera. Som transportledare eller transportsamordnare kan man arbeta exempelvis på ett företags distributionsavdelning, en flygplats, en bangård eller i lokaltrafiken. Arbetsplatsen är vanligtvis bullrig, och man använder därför hörselskydd dagligen.

Rulla till toppen