Lön Brandmän Sollefteå

Snittlön Brandmän i Sollefteå

  • Män 2023: 35000/mån
  • Kvinnor 2023: ../mån
  • Medel 2023: 34800/mån

Sollefteå - lev ett rikt liv

I Sollefteå erbjuds invånarna att leva ett liv rikt på tid, upplevelser och livskraft. Med korta avstånd mellan arbete och fritid samt med frånvaron av bilköer kan du njuta av de mäktiga naturupplevelserna och vara aktiv - varje dag.

Sollefteå ligger i ett niplandskap, ett unikt landskap där du hänförs av såväl den mäktiga Ångermanälven som de branta sandväggarna, berg, skog och dalgångar. Kända skidåkare som Ebba Andersson, Frida Karlsson och Sebastian Samuelsson har alla njutit av den vackra naturen på sin väg till världseliten.

Några av de största arbetsgivarna återfinns inom kraft- och skogs näringen men också inom besöksnäringen. Runt omkring Sollefteå finns flertalet byar, alla med vacker natur och goda bostadsmöjligheter oavsett hur du önskar att bo. Här råder ingen bostadsbrist och du får långt mycket mer boende för pengarna än i storstäderna.

Kulturen och historien är ständigt närvarande. Här har människor levat under tusentals år och levt av bland annat jordbruk, jakt och fiske och tack vare det finns här mängder av kulturhistoriskt värdefulla byggnader och hällristningar. Hällristningarna i Nämforsen visar oss att människor jagade älg och fiskade lax här för runt 4 000-5 000 år sedan. En av de äldsta kyrkorna i bygden är Ramseles gamla kyrka som står på sin plats sedan 1200-talet. Tingshuset är inte alls lika gammalt men räknas till en av de tio vackraste byggnaderna i Sverige.


Information om yrket

Brandmän jobbar i kommuner och landsting och jobbar med att släcka bränder. Det är inte bara män som kan jobba som brandmän utan det finns även många kvinnor som jobbar som det. Brandmän jobbar på uppdrag av SOS alarm och finns tillgängliga dygnet runt alla årets dagar.

Arbetsuppgifter

Brandmän jobbar med att släcka bränder. Brandmän släcker alla slags bränder, allt från husbränder till skogs och bilbränder. Men brandmän jobbar inte bara med att släcka bränder, de åker till bilolyckor och ibland är de först på plats hos väldigt svårt sjuka eller skadade människor när ambulansen inte hinner fram i tid.

Arbetsmiljö

Även fast brandmän jobbar med att släcka bränder så tillbringar de oftast mestadels av tiden på brandstationen. Brandmän tillbringar största delen på brandstationen eftersom det inte alltid kommer in larm från SOS. Brandstationen, olycksplatser och bränder är alltså en brandmans arbetsmiljö. Att ha bränder som arbetsmiljö är inte alls bra för hälsan men brandmän är väldigt viktiga i samhället.

Rulla till toppen