Snittlön Vårdare, boendestödjare i Staffanstorp
- Män 2023: 31000/mån
- Kvinnor 2023: 31200/mån
- Medel 2023: 31200/mån
Staffanstorp
Staffanstorp är en tätort som tillhör Skånes län och ligger i Sverige. Staffanstorp har cirka 25.000 invånare. Staffanstorp expanderar och det finns många förskolor och skolor. Dock finns det inte så mycket arbeten då många av invånarna pendlar till närliggande städer för att jobba. Men Malmö och Lund ligger väldigt nära Staffanstorp och dessutom har man pendlingsavstånd till Danmark som också erbjuder mycket arbeten. Staffanstorp är perfekt för den som vill bo i en lantlig miljö men ändå i centrum och samtidigt inte har några problem att pendla till eventuella arbeten.
Sevärdheter i Staffanstorp
Staffanstorp är rikt på natur, för den som älskar naturen. Det finns både naturreservat, nationalparker och parker. Skrylle naturreservat är en del av Dalby Söderskogs nationalpark. Upplev naturen och ta en vandring i denna fantastiska nationalpark, det finns fina promenadstråk och uppställda grillplatser om man vill ta en liten grillpaus. Det finns också flera stenbrott i området som måste ses.
Staffanstorp och järnvägsstation
Förr hade Staffanstorp en järnvägsstation. Den finns dock kvar men används inte, istället finns det en restaurang där. Man får ta sig till Lund eller Hjärup, där ligger de närmsta järnvägsstationerna. Det finns en godsbana men för närvarande trafikeras den inte. Det finns önskemål om att återuppta banan men än så länge finns inget beslut på om den ska återupptas eller läggas ned.
Information om yrket
En boendestödjare jobbar främst med att stödja och motivera individen i det vardagliga livet. Man behöver vara lyhörd och bra på att se vilka olika behov som finns hos brukaren.
Arbetsuppgifter
Man hjälper till med aktiviteter och allmänt stöd som brukaren kan behöva. Ofta är brukaren någon med en funktionsnedsättning och kan behöva hjälp med allt så som dusch, toalettbesök, eller matning för att klara av livet eller bara vissa saker som exempelvis matlagning. Boendestödjare arbetar även med dokumentation, genomförandeplaner och arbetsplatsmöten för att planera och genomföra allt på ett korrekt sätt.
Arbetsmiljö
Som boendestödjare arbetar man ofta i brukarens eget hem, där de behöver hjälp med vardagen. I vissa fall behöver de ha stöd med sig till arbete eller skola också och då får en boendestödjare avgöra om det är något denne ska utföra eller om det krävs en assistent. Tiderna är ofta väldigt varierande, det kan vara dag, kväll, vardagar och helger.