Lön Enhetschefer inom äldreomsorg, nivå 2 Varberg

Snittlön Enhetschefer inom äldreomsorg, nivå 2 i Varberg

  • Män 2022: 48000/mån
  • Kvinnor 2022: 48100/mån
  • Medel 2022: 48100/mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

Enhetschefer som arbetar inom äldreomsorgen är oftast medicinskt utbildade, vanligtvis sjuksköterskor. Det är också möjligt att enhetscheferna är socionomer i botten och/eller har annan samhällsvetenskaplig utbildning. Enhetscheferna är oftast anställda inom offentlig sektor, som till exempel på äldreboenden inom kommuner och landsting.

Arbetsuppgifter

Enhetschefen har det övergripande ansvaret över enheten och ska se till att kompetensen används på rätt sätt. Kompetensen ska analyseras och fördelas utifrån enhetens behov, likväl på kort som på lång sikt. Då enhetschefen har ett personalansvar arbetar denne med personalfrågor, till exempel schemaläggning och semesterplanering. Ytterligare arbetsuppgifter är att utveckla nya adekvata rutiner och arbetssätt.

Arbetsmiljö

Arbetet som enhetschef innebär ett stort ansvar. Det ställs krav på att enhetschefen klarar av att axla en stor roll eftersom arbetet kan vara krävande. Vidare bör en enhetschef vara flexibel samt lyhörd, då denne skall ansvara för personalen. Personalfrågorna kan vara olika många och svåra, dels beroende på enhetens storlek, dels beroende på hur välfungerande arbetsgruppen är.

Rulla till toppen