Lön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 2 Värmlands

Snittlön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 2 i Värmlands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 49800/mån

Värmlands län

Värmlands län ligger i västra Svealand och omfattar landskapet Värmland, förutom Karlskoga kommun. Länet bildades 1779 då det styckades av från Örebro och då blev också Karlstad residensstad. Det gränsar till Dalarnas län och Örebro län i norr och öster, Västra Götalands län i söder och Norge i väster. I söder ligger också Sveriges största sjö Vänern. Ytan är på 17.583 kvadratkilometer och folkmängden är drygt 282.800 personer med en befolkningstäthet på 16 invånare per kvadratkilometer. Länet består av 16 kommuner: Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.


Information om yrket

Fastighets- och förvaltningschefer är chefer för en förvaltning i en kommun. Arbetet handlar om att leda förvaltningens arbete och att ansvara för de fastigheter som förvaltningen äger och hyr. Ett exempel på en kommunal förvaltning är barn- och utbildningsförvaltningen. En fastighets- och förvaltningschef är vanligtvis utbildad inom statsvetenskap, samhällsbyggnad eller juridik.

Arbetsuppgifter

I Sverige finns det 290 kommuner. Varje kommun är indelad i olika kommunala förvaltningar, exempelvis utbildningsförvaltningen och kulturförvaltningen. Varje förvaltning har en förvaltningschef, som i många fall också är en fastighetschef. Fastighets- och förvaltningschefer ansvarar för förvaltningens operativa arbete. I en utbildningsförvaltning utgörs det operativa arbetet av att ansvara för utbildningens kvalitet. Fastighets- och förvaltningschefer är också ansvariga för fastigheterna som förvaltningen förfogar över. I det ansvaret ingår att se till att fastigheterna sköts och underhålls på ett ändamålsenligt sätt.

Arbetsmiljö

En fastighets- och förvaltningschef har ett viktigt uppdrag inom den kommunala förvaltningen. Arbetsbördan är hög och övertid är vanligt förekommande. Anställningsskyddet är bra och arbetsmiljön möter de krav som ställs i arbetsmiljölagstiftningen.

Rulla till toppen