Lön Säkerhetsinspektörer m.fl. Vetlanda

Snittlön Säkerhetsinspektörer m.fl. i Vetlanda

  • Män 2021: 34100/mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 33900/mån

Vetlanda

Vetlanda är en tätort som tillhör Jönköpings län och ligger i Sverige. I Vetlanda finns cirka 13.000 invånare. Vetlanda har och har haft en del industrier. Det som Vetlanda mest var känt för tidigare var deras tändsticksfabrik, vid namn Stickan. Vetlanda är också tidigare känt för sin träindustri. Och nu är Vetlandas största industribolag Sapa AS, Skandinaviska aluminium profiler AB, med över 1000 anställda. År 1963 startade Sapa AS sin första fabrik i Vetlanda och sedan dess har de växt och står stadigt än idag.

Sevärdheter i Vetlanda

I Vetlanda finns det mycket att uppleva, upptäcka och se. Det finns mycket kulturhistoria i Vetlanda och de mest populära landmärkena och historiska upplevelserna är ruiner, minnesstenar, hembygdsgårdar, kyrkor och museer. Det finns också mycket natur i Vetlanda, här kan man till exempel ta en vandring i Illharjens naturreservat.

Tidigare järnvägsknut i Vetlanda

För många år sedan var Vetlanda en järnvägsknut men inte längre. Idag används spåret enbart för att transportera gods och kallas för Emådalsbanan. Än så länge finns det inga planer på att använda spåret för persontrafik men det kommer däremot fortsatt transportera gods. Dock vet man inte för hur länge, allt beror på hur mycket gods det kommer att transporteras till och från företag.


Information om yrket

Säkerhetsinspektörer kontroller säkerheten och att olika regler efterlevs. En arbetsmiljöinspektör säkerställer bland annat att arbetsmiljön är bra för dem som arbetar där. Andra inspektörer kan kontrollera att brandsäkerheten är tillräckligt god.

Arbetsuppgifter

Säkerhetsinspektörer ser till att alla aspekter av säkerhet efterlevs på en arbetsplats. Inspektörer kan utfärda förbud mot arbete, eller försäljning om säkerheten inte lever upp till en standard som är lagd av lagen. Genom att kontrollera olika punkter kan en inspektör avgöra hur det är ställt på området. En säkerhetsinspektör håller en dialog med arbetsgivaren och de anställda och undersöker hur väl både kunskapsnivån är, samt olika säkerhetsföreskrifter.

Arbetsmiljö

Säkerhetsinspektörer kan vara anställda av en statlig myndighet. I arbetet ingår ofta att man reser runt till olika platser för att kontrollerar att förordningar och regler efterföljs. Detta är viktigt för säkerheten. Inspektörer arbetar både administrativt i kontorsmiljö såväl som ute på fältet, i fabriksmiljöer, restauranger och andra platser.

Rulla till toppen