Lön Kriminalvårdare Ystad

Snittlön Kriminalvårdare i Ystad

  • Män 2022: 30100/mån
  • Kvinnor 2022: 29000/mån
  • Medel 2022: 29700/mån

Ystad

Ystad är en tätort som tillhör Skånes län och ligger i södra Sverige, precis intill havet och är alltså en mycket vacker plats att besöka. Ystad har ca 28.000 invånare och är känt för att vara Sveriges främsta filmstad. Ystad har även Sveriges äldsta biograf, vid namn Scala. En känd svensk film som spelats in i Ystad är Kurt Wallander.

Sevärdheter och besöksmål i Ystad

Ystad saltsjöbad är väl värt ett besök och är starkt rekommenderat. Här kan man bo på hotell med havsutsikt, medan man njuter av sol, bad och god mat och varför inte testa på att ta en seglingstur på havet. Man kan även boka företagskonferenser på Ystads saltsjöbadshotell.
Det finns även en del museum som man kan besöka i Ystad, exempelvis Ystads militärhistoriska museum, Charlotte Berlins museum eller Ystads konstmuseum. Om man är djurintresserad har Ystad även en djurpark, med allt från däggdjur till reptiler. Där finns våra egna nordiska djur men också djur från världen över, som till exempel zebror och vallabyer.

Ales stenar i Ystad

Ales stenar består av 59 stenblock och alla stenar tillsammans bildar en 67 meter lång skeppssättning. En skeppssättning är helt enkelt stenar som är uppställda intill varandra och ser ut som en båt, därav namnet. Många tar en cykeltur för att besöka denna sevärdhet och njuter samtidigt av Ystads vackra natur.


Information om yrket

Kriminalvårdare är den största yrkesgruppen i Kriminalvården. Det är kriminalvårdarna som bemannar landets kriminalvårdsanstalter och häkten. Med anledning av att det råder platsbrist på fängelser och häkten, så rekryterar kriminalvården just nu många fler kriminalvårdare för att kunna klara av sitt uppdrag.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna skiljer sig åt beroende om det rör sig om ett häkte eller en anstalt. En kriminalvårdare i ett häkte har till främsta uppgift att bevaka att den häktade inte lämnar byggnaden och att den följer eventuella restriktioner i kontakt med omvärlden, vilka anges i häktningsbeslutet. En kriminalvårdare i anstalt måste också arbeta med säkerhetsfrågor genom att se till att de intagna inte lämnar anstalten, men där är uppdraget också att motivera klienten att lämna sitt förflutna och kunna komma tillbaka till samhället som en laglydig medborgare.

Arbetsmiljö

Kriminalvården har en påfrestande arbetsmiljö. Det är en arbetsmiljö med många farliga moment, särskilt om man arbetar på en anstalt med hög säkerhetsklass. Fördelen med arbetsmiljön i kriminalvården är att man alltid arbetar i grupp och det finns ett gott säkerhetsarbete.

Rulla till toppen