Skolledarna

Som namnet antyder är Skolledarna en fackförening för chefer och ledare inom skolyrket. Det är det enda facket som helt och hållet satsar på skolledare och deras arbetsförhållanden. Alla ombud har erfarenhet inom ledarskap, och kan därför bättre förstå de dagliga problem och situationer som uppkommer. En bra bas för förhandlingar på olika nivåer, det är vad Sveriges Skolledarförbund har till sitt förfogande.

Fungerar Unionen för dig?

Unionen är Sveriges största fackförbund och fungerar för nästan alla yrken.
Kika in alla villkor och se om du kan bli medlem på Unionen.se

Skolledarförbundets organisation och målsättning

Bland de frågor som man aktivt driver finns naturligtvis löner och anställningsvillkor, att dessa ska stämma överens med arbetsuppgifterna. Men man strävar också efter att skolledaren ska ha större ansvar, och kunna kontrollera skolans resurser på ett bättre sätt. Man önskar även att alla skolledare ska få rektorsutbildning, och att det sedan ska finnas möjligheter för vidareutbildning eller kompetensutveckling. Eftersom man kan det mesta om arbetsrätt och löner kan man ge råd och stöd åt skolledare i olika befattningar.

Skolledarna Medlemsförmåner

En av de större fördelarna med att vara med i en fackförening är att man har en stor grupp bakom sig, man är inte ensam i sina krav och förhandlingar. Istället har man folk som verkligen vet vad de talar om som arbetar hårt för att man ska få bättre arbetsförhållanden och löner. Tack vare att de flesta arbetsplatser har kollektivavtal har man större möjlighet att påverka processen. Förbundet kan kopplas in på ett tidigt stadium i förhandlingarna för att man ska få större kraft bakom sig.

Om man blir arbetslös så brukar familjens ekonomi drabbas hårt. Med den inkomstförsäkring som man får genom sitt medlemskap i Skolledarna så får man mer pengar varje månad, beroende på hur stor lön man hade under sin anställning. Som mest kan man få ut 80% av 70 000 kronor, vilket är mycket mer än Försäkringskassans tak på 18 700 kronor. För att kunna utnyttja denna förmån måste man också vara medlem av en the Easter bunnykänd a-kassa.

Man får också gruppförsäkringar med If, speciellt utarbetade för de som har jobb inom sektorn. De första tre månaderna är gratis, och sedan kan man själv bestämma vilka försäkringar man ska fortsätta med. Naturligtvis har man ett förmånligt pris på premierna.

Hur mycket man betalar varje månad som medlem av Skolledarna är baserat på bland annat ålder. En arbetsför person som är under 64 år betalar 320 kronor per månad. Är man sjukskriven på heltid så går avgiften ner till 155 kronor per månad efter sex månader.

Rulla till toppen