Lön Förskolechefer, nivå 2 Skellefteå

Snittlön Förskolechefer, nivå 2 i Skellefteå

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Skellefteå

Skellefteå tillhör Västerbottens län och staden är en centralort i Skellefteå kommun. Skellefteå är den största kustkommunen i Sverige och här bor idag cirka 72.000 invånare.
Här får du storstadslivets alla möjliga aktiviteter i kombination med långa sandstränder och orörd vildmark. Det bästa av båda världar.
I Skellefteå finns en djupt rotad kultur som är full av kreativitet, jämlikhet och entreprenörskap. Staden kallas även Guldstaden, detta eftersom Boliden AB:s långvariga verksamhet i området och beroende på Skelleftefältet som är ett av världens mineralrikaste.

Stadens vanligaste yrke

Skellefte Kraft, kommunens helägda kraftbolag är det näst största svenskägda kraftbolaget i Landet. Traditionellt sett så är Skellefteå en industristad med kända namn som exempelvis Alimak, Boliden AB och Skega. Sedan 1990- talet har många småföretag växt fram inom bland annat IT-sektorn och företag som Tieto och InfoVista kan du hitta i staden.
Den största arbetsgivaren är gruvbolaget Boliden. Företaget producerar guld, zink och koppar.

Utbildning

Här kombineras mindre studieorternas tillgänglighet med resurser från både Umeå universitet och Luleå tekniska universitet. Utbildningarna knyter an till både regionens behov och sökandes intresse. Det bedrivs även forskning som fokuserar främst på områdena datorkommunikation, fritid, trä, fritid, omvårdnad samt pedagogiskt arbete.
Yrkeshögskolans utbildningar är förankrade med yrkeslivet. De genomförs med samarbete med företag. Här erbjuds utbildningar inom exempelvis IT, vård/omsorg, teknik och veterinär/zoologi.


Information om yrket

En förskolechef är den högsta ansvariga chefen på en förskola. Förskolechefen arbetsleder förskolelärarna och övrig personal på förskolan. Förskolechefen är också ytterst ansvarig för det pedagogiska arbetet på förskolan. Den formella titeln för en förskolechef är rektor, men här används ordet förskolechef för att tydliggöra att det handlar om förskola och inte skola

Arbetsuppgifter

Förskolechefen har det lagstadgade uppdrag att ge samtliga barn på förskolan den utbildning de har rätt till. En förskolechef har ansvar för att barnen på förskolan blir väl omhändertagna, men också att förskolan bedriver en pedagogik i enlighet med läroplanen. En förskolechef arbetar därför konkret med att ge förskolelärarna förutsättningarna att utöva det pedagogiska uppdraget. Förskolechefen är också chef för all personal på förskolan och ansvarar för deras lön och anställningsvillkor.

Arbetsmiljö

Förskolechefen har ett viktigt men också betungande uppdrag. Förskolechefen har mycket att göra och behöver ibland arbeta övertid, förskolechefen har dock en lön som är anpassad utifrån detta. En förskolelärare har ofta andra stödfunktioner i sin organisation som kan bistå i hans eller hennes uppdrag.

Rulla till toppen