Lön Enhetschefer inom socialt och kurativt arbete, nivå 2 Västerås

Snittlön Enhetschefer inom socialt och kurativt arbete, nivå 2 i Västerås

  • Män 2022: 49300/mån
  • Kvinnor 2022: 49900/mån
  • Medel 2022: 49800/mån

Västerås

Västerås är en stad som ligger vid Mälarens norra strand i Västmanlands län och är Sveriges sjunde största kommun. Västerås ligger väster om Stockholm. Staden hette tidigare Västra Aros men ändrades under åren och namnet blev tillslut Västerås. I slutet av 2019 hade Västerås kommun 154 049 invånare som ökar varje år.
Västerås kommunvapen är en ros och ett monogram som går tillbaka ändå till 1200-talet. Man tror att rosen och monogrammet blir (Västra) Aros tillsammans som är Västerås äldsta namn.
Västerås är en stad fylld med besöksmål och massa aktiviteter, både utomhus och inomhus, till exempel badhallar, skridskoåkning och båtturer. Det finns även massa andra aktiviteter för alla åldrar.

Vanligaste yrken

Vanligaste yrket är inom vård och omsorg där majoriteten är kvinnor, de jobbar som undersköterskor eller inom hemtjänst och på äldreboenden.
Vanligaste yrket för män är lager och terminalpersonal. Yrkena har både män och kvinnor men är antingen mans- eller kvinnodominerande som i många andra kommuner med samma storlek.

Utbildning

Västerås är en studentstad med många olika utbildningar och gymnasieprogram du kan välja mellan.
Här är en lista på några högskolor och gymnasium.

Högskolor

  • Mälardalens högskola
  • Astar
  • Västerås yrkeshögskola
  • Västerås folkhögskola

Gymnasium

  • Edströmska gymnasiet
  • Grillska gymnasiet Västerås
  • JENSEN gymnasium Västerås

Information om yrket

En enhetschef ansvarar för sin enhet inom en avdelning och är därmed underställd avdelningschefen. Även om en enhetschefs arbete ser lite olika ut beroende på vad de jobbar med så ansvarar hen för sin enhet. I det inkluderas personal, budget och arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

En enhetschef inom socialt och kurativt arbete jobbar framförallt med vård och omsorg av olika former. Det kan innebära allt från LSS till daglig verksamhet till familjehem. Därför krävs det framförallt att enhetschefen har god kunskap och erfarenhet både i socialt och kurativt arbete även om hen inte arbetar med enhetens egentliga verksamhet. Snarare ansvarar hen för att personalen gör sitt jobb men även för att de ska kunna göra sitt jobb, exempelvis genom att fördela enhetens budget. Det är även enhetschefen som ansvarar för att personalen trivs och fungerar bra tillsammans, och hen ser till att driva ett ständigt förbättringsarbete i hela verksamheten. En bra kommunikation mellan personal och klienter är lika viktig som mellan kollegor och båda är enhetschefens ansvar.

Rulla till toppen