Lön Fartygsbefäl m.fl. Bollnäs

Snittlön Fartygsbefäl m.fl. i Bollnäs

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Bollnäs

Bollnäs ligger i Sverige och är en tätort i Hälsingland som tillhör Gävleborgs län. Bollnäs har ca 12000 invånare. Det är ett område rikt på natur och sjöar för den som är en naturmänniska. Men det finns även annat att se och göra i Bollnäs.

Aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs

Det finns en del aktiviteter och sevärdheter i Bollnäs. De har försökt bevara en del kultur och en populär sevärdhet är Bollnäs kyrka. Om man hellre vill besöka sjöar är sjöarna Voxnan och Varpen värda att besöka. En annan sevärdhet är träslottet i Arbrå som ligger en bit utanför Bollnäs. I denna byggnad kan man ta del av utställningen som finns, man kan ta en mysig fika eller ta en titt i den fina trädgården, det finns också en lekplats för barnen.

Arbetsmarknaden i Bollnäs

Bollnäs är inte en storstad och det innebär att det finns begränsat med jobb liksom i alla småstäder. Många rör sig neråt i landet och söker arbeten, framför allt till storstäder såsom Stockholm. Det är vanligt att människor från småstäder söker arbeten i större städer då det finns begränsat med jobb. Men för det betyder det inte att det inte finns några jobb alls, det finns såklart jobb även i Bollnäs men det är förmodligen lättare att hitta ett jobb på en större ort.


Information om yrket

Fartygsbefäl leder arbetet ombord på ett fartyg. De har ansvar för besättningen, passagerarna och lasten. Arbetsuppgifterna skiljer sig mycket beroende på vilken typ av fartyg det är, antalet passagerare och typen av last. Fartygsbefälet måste vara en person som är intelligent, bra på problemlösning och en duktig ledare. För att bli fartygsbefäl behöver man gå en treårig högskoleutbildning till sjökapten. Dessutom behövs ett godkänt läkarintyg som bekräftar att man bland annat har fungerande färgseende och hörsel.

Arbetsuppgifter

Fartygsbefälet är fartygets arbetsledare. Den främsta arbetsuppgiften är att leda och motivera besättningen. Vidare ingår en del administrativt arbete, exempelvis möten med andra arbetsledare eller kontakt med hamnar och kustbevakning.

Arbetsmiljö

Fartygsbefäl arbetar ombord på fartyg, tiden man spenderar på fartyget varierar, allt från enstaka dagar till flera månader. Detta kan vara påfrestande både fysiskt och psykiskt. Det är viktigt att man inte blir sjösjuk lätt. Däremot är det ett varierande arbete, med mycket social interaktion.

Rulla till toppen