Lön Träarbetare, snickare m.fl. Borås

Snittlön Träarbetare, snickare m.fl. i Borås

  • Män 2020: 35700/mån
  • Kvinnor 2020: ../mån
  • Medel 2020: 35700/mån

Borås

Borås är en kommun som ligger i Västra Götalands län. Borås har en yta på 910km² och har just nu en befolkning på 112 178 invånare. Borås stad har jubileum år 2021 då Borås fyller 400 år. Borås kallas numera för Borås Stad och är ett centrum för handel och design. Näringslivsklimatet är väldigt viktigt för stadens utveckling och Borås Stad vill ha bra förutsättningar för att företag ska kunna utvecklas. Borås Stad vill också att nya företag och investerare ska känna att Borås är attraktivt.

Vad kan man göra i Borås?

I Borås finns vandringsleder där man kan upptäcka den fantastiska naturen. Du kan också uppleva street art och konst i världsklass. I Borås kan du även besöka Navet Science Center där du kan få en känsla om hur matte, naturkunskap och mycket mer, fungerar.

Utbildning

Det finns fem gymnasieskolor i Borås med olika inriktningar så valmöjligheterna är stora.
Det finns möjlighet att gå yrkesinriktade utbildningar och högskoleförberedande utbildningar. Det finns även möjligheter till lärlingsutbildningar.

I Borås finns CFL, vilket står för Centrum för flerspråkigt lärande. CFL i Borås Stad har som mål att barn som kommer från andra länder ska kunna börja skolan tre dagar efter att en ansökan har kommit in till CFL.


Information om yrket

Som träarbetare eller snickare är man vanligen anställd hos ett bygg- eller anläggningsföretag. Man kan också vara egenföretagare inom yrket.

Arbetsuppgifter

Träarbetaren arbetar med renovering, nybyggnation eller ombyggnation av hus, lokaler, och bostäder. Man kan också bygga broar eller andra konstruktioner. Ritningsläsning är en stor del av arbetet men träarbetaren har också flera andra arbetsuppgifter under byggets gång. En träarbetare eller snickare kan också arbeta med att till exempel konstruera möbler. Som träarbetare behöver man ofta också välja material efter hållfasthet och efter vad som ska byggas. Just studier av olika material är ofta något som ingår i träarbetarens arbetsuppgifter.

Arbetsmiljö

Träarbetaren samarbetar ofta med andra yrkesgrupper när det gäller större arbeten. Arbetet kan ske inomhus eller utomhus och hög höjd förekommer. När det gäller träarbetare som arbetar med byggnation kan flexibilitet angående arbetsort krävas då byggena ofta ligger på olika ställen. Många gånger är arbetet fysiskt krävande med det finns en hel del hjälpmedel som kranar och elektriska verktyg.

Rulla till toppen