Lön Industridesigner Borgholm

Snittlön Industridesigner i Borgholm

  • Män 2022: 53700/mån
  • Kvinnor 2022: 53200/mån
  • Medel 2022: 53600/mån

Borgholm

Borgholm är en populär turistort som ligger på den nordvästra delen av Öland i Kalmar län. Borgholms stad har en folkmängd på ca 4300 invånare och befolkningen ökar kraftigt under sommaren. Tack vare den rika turistnäringen finns det gott om sommarjobb till ungdomar framför allt inom restaurang och handel. Staden är känd för slottsruinen och Sollidens slott där den svenska kungafamiljen bor under sommaren. På Sollidens slott firas alltid kronprinsessan Victorias födelsedag den 14:e juni och det är ett evenemang som drar många besökare varje år. Under sommaren är också Borgholms slottsruin ett välbesökt turistmål, framför allt för musikälskare när det arrangeras musikkonserter i detta unika slott. I Borgholm söks många sommarjobbare framför allt inom restaurang- och handel. Servitriser och butikssäljare är de vanligaste yrkena där man ständigt söker folk under de mer hektiska sommarmånaderna.

Stadens vanligaste yrken

Borgholm är känt för sina många småföretag inom hantverksarbeten främst inom byggnadssektorn. Inne i stadskärnan finns även många småföretag inom restaurang och handel som livnär sig på turism under sommarhalvåret, men även stora företag har börjat etablera sig i Borgholm.

Utbildning

Här finns grundskolor, komvux samt yrkesutbildningar på gymnasial nivå. I Borgholm finns inget universitet så söker man efter ett, är Kalmar den närmsta universitetsstaden.

Några exempel på skolor i Borgholm är:

  • Ölands utbildningscentrum
  • Slottsskolan (åk 1 - 9)

Information om yrket

En industridesigner arbetar med att ta fram olika produkter inom industrin. Det kan vara till exempel dammsugare och tangentbord. Att jobba som industridesigner är både tekniskt krävande men också väldigt kreativt. Industridesignerns arbete börjar när behovet av en ny produkt har uppstått. Tillsammans med ett helt team utvecklar industridesignern produkten.

Arbetsuppgifter

Industridesignerns uppgift är att utifrån behovet ta fram en produkt som kan fungera på ett bra sätt. Produkten ska vara väl genomarbetad utifrån både ett estetiskt och funktions perspektiv. Målsättningen är att produkten ska nå maximal potential i sitt tänkta sammanhang. Arbetet kan också handla om en redan befintlig produkt som behöver utvecklas. Att jobba som industridesigner kräver både konstnärliga och tekniska kunskaper. Yrket är väldigt brett och det är många som väljer att specialisera sig inom något område som exempelvis material eller tillverkning.

Arbetsmiljön

Arbetsmiljön varierar och den beror helt på företag och område. Men arbetet innebär mycket arbete framför datorn med olika programvaror.

Rulla till toppen