Snittlön Barnskötare i Eslöv
- Män 2023: 25700/mån
- Kvinnor 2023: 26900/mån
- Medel 2023: 26800/mån
Eslöv
Eslöv är en stad mitt i Skåne med knappt 20 000 invånare. Orten är huvudort i Eslövs kommun. Eslöv blev en stad år 1911, efter att tidigare varit en by. Befolkningsmängden har sedan dess ökat stadigt. Över halva befolkningen tillhör åldersgruppen 19-64 år.
Från Eslöv, som sedan starten varit en järnvägsstad, går kommunikationer via tåg och buss till flera större städer i Skåne, bland annat Lund och Malmö. Detta har gjort det vanligt att pendla mellan Eslöv och dessa städer.
Kultur
Eslöv utnämndes på 1970-talet till "Sveriges tråkigaste stad." Trots detta finns idag mycket att göra och se i staden. En av Eslövs viktigaste byggnader är stadsbiblioteket, som byggdes år 1910. Här finns något för alla åldrar. Förutom bokutlåning erbjuder biblioteket exempelvis "Kreativeket" som anordnar skapande aktiviteter runt om i staden.
Sedan 2011 är även Eslöv berömda leksaksmuseum öppet för allmänheten, efter att tidigare enbart ha varit en privat samling. Huvudattraktionen är en enorm modelljärnväg av märket Märklin.
Natur
I och omkring Eslöv finns flera vackra natur- och strövområden. Inne i staden finns Trollsjöparken, med den berömda Trollsjön som fungerar som isbana under vintern. I parken finns även en frisbeegolfbana.
Strax öster om Eslöv finns Snärjet, ett privatägt skogsområde där man är välkommen att promenera, och söder om staden finns en vacker golfklubb.
Information om yrket
Yrkestiteln barnskötare fås genom att gå utbildningen [Barn- och Fritidsprogrammet på gymnasiet. Det är också möjligt att läsa utbildningen som lärlingsutbildning via Komvux och via vissa folkhögskolor. En barnskötare är oftast anställd av kommunen och arbetar inom förskola/skola, men kan också hitta privata anställningar.
Arbetsmiljö
På en förskola finns många arbetsuppgifter och barnskötaren arbetar i ett arbetslag, tillsammans med andra barnskötare och förskollärare. Utgångspunkten för det arbete som sker på en förskola är läroplanen för förskolan, som utarbetas av Skolverket. Det pedagogiska huvudansvaret ligger på förskollärare men i det vardagliga arbetet behöver även barnskötaren veta vad uppdraget innebär. Arbetet är omväxlande och kräver att du kan samarbeta i grupp och att du är lyhörd för barns behov.
Arbetsuppgifter
Barnen ska kunna känna sig trygga på förskolan, samtidigt som de utvecklas. Barnskötaren kan ansvara för lässtunder, pedagogiska lekar, gruppaktiviteter utomhus som exempelvis utflykter där barnen får undersöka naturen. Samtidigt finns rent praktiska inslag, som att hjälpa barnen vid matstunder, byta blöjor, tvätta händer, klä på barn ytterkläder eller trösta när barn är ledsna.