Jusek

? OBS, Jusek har slagits samman med Civilekonomerna och bildat fackförbundet Akavia. Efter det har Jusek och Civilekonomerna lagt ner.

Facket Jusek är ett av de största akademikerförbunden i Sverige, Jusek.se är en del av Sacos fackförbund och samlar idag upp cirka 80 000 jurister, men i detta ingår även samhällsvetare samt ekonomer och personalvetare. Ett av huvudmålen för Jusek är att man ska garantera sina medlemmar trygghet vid en eventuell arbetslöshet och finnas där som stöd vid frågor och förhandlingar. Kika in på Jusek.se och se vad de kan erbjuda dig för förmåner och villkor.

Fungerar Unionen för dig?

Unionen är Sveriges största fackförbund och fungerar för nästan alla yrken.
Kika in alla villkor och se om du kan bli medlem på Unionen.se

Fackförbund för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare

Jusek är ett fackförbund för akademiker. Man hjälper anställda inom ett flertal yrken såsom jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare.
Det krävs minst 180 hp högskolepoäng eller 120 poäng (poängräkning före 1 juli 2007) i juridik, ekonomi, systemvetenskap, beteendevetenskap, media och kommunikation eller samhällsvetenskap för att kunna bli medlem i Jusek.

Jusek Inkomstförsäkring

I och med detta har man fört samman en inkomstförsäkring som är gemensam. Denna kan ses som ett komplement som a-kassan vanligtvis står för och som man får om man är arbetslös. De flesta utav Juseks betalande medlemmar har en betydligt högre lön än vad A-kassan normalt betalar ut, därav att man har skapat denna inkomstförsäkring.

Vad Juseks försäkring då gör är att den utökar ersättningen ända upp till 80 procent av medlemmens månadslön. Villkoren här är att försäkringen täcker en lön som går upp till 80 000 kronor i månaden och betalas ut som mest i 120 dagar. Du behöver vara medlem i minst 12 månader för att ta del av inkomstförsäkringen.

Har du inte varit medlem så länge men skulle drabbas av arbetslöshet så kan ett tidigare medlemskap i ett fackförbund räcka och då kan de 12 månaderna tillgodoräknas per automatik. Det är dock på premissen att det medlemskapet är aktivt och i anslutning till ditt inträde i Jusek.

Medlemsförmåner Jusek

Om man tittar lite snabbt på förmånerna för en studentmedlem som är med i Jusek så kan man snabbt säga att det först och främst stärker studierna och gör att din karriär senare i livet antagligen kommer att påverkas till det bättre.

En annan sak som kan vara värt att nämna är förmånen hos Adlibris när du ska handla böcker, som medlem får du upp till 30-50 procent på dina köp vilket är en mycket god fördel. Framförallt om det är litteratur som behöver köpas in i samband med olika kurser.

Du kan även på hjälp genom professionell rådgivning samt rabatt på olika försäkringar. Det ingår även prenumerationer på diverse tidskrifter inom Juridik. Är du yrkesverksam kan du hitta försäkringsavtal, stöd och rådgivning till förmånliga priser.

Som egenföretagare har du den tidigare tryggheten som tex avtal på försäkringar till bra priser. Men inte bara det, du får tillgång till seminarier där du kan träffa andra med egen verksamhet och har du möjlighet att nätverka med dessa.

Jusek Försäkringar

Som medlem hos Jusek facket finns det flera försäkringar du kan teckna till bra priser och det är inte bara inkomstförsäkringen som ska se ses som något positivt, utan fler alternativ finns. Blir du till exempel åtal för att begått ett tjänstefel finns kan du få ersättning för detta.

Den här typen av ersättning täcker de som arbetar inom myndigheten. Personförsäkring eller sakförsäkring kan du teckna till förmånliga priser hos antingen Skandia eller Folksam.  Inom Jusek kan du på en speciellt anpassad försäkring om du driver egen firma. Till sist ska nämnas att speciella avtal finns för vissa sjukdomar och olycksfall även kan tecknas.

Detta var några fördelar, tips och idéer till dig som sitter och funderar på om du ska gå med i Jusek eller ett annat fackförbund.

Egen podcast

Jusek har en egen podcast som heter Jusekpodden. Där diskuterar man allt som rör arbetsrätt och arbetsliv för den som är förtroendevald eller som helt enkelt bara är intresserad av att lära dig mer om branscherna och ämnen som Jusek hanterar.

Besök Jusek.se för att se vad de kan erbjuda dig för förmåner och villkor eller för att lyssna på deras podcast.

Jusek Kontor och Kontakt

Stockholm

Nybrogatan 30
Postadress:
Box 5167, 102 44 Stockholm
Telefon, växel: 08-665 29 00
Fax: 08-662 79 23

Göteborg

Lennart Torstenssonsgatan 7
412 56 Göteborg
Ring via 08-665 29 80 (medlemsrådgivningen)
Fax 031-778 45 40

Malmö

Carlsgatan 12 A, Malmö
211 20 Malmö
Ring via 08-665 29 80 (medlemsrådgivningen)

Rulla till toppen