Lön Vårdbiträden Falkenberg

Snittlön Vårdbiträden i Falkenberg

  • Män 2022: 27600/mån
  • Kvinnor 2022: 27300/mån
  • Medel 2022: 27400/mån

Falkenberg

Falkenberg ligger i Hallands län, precis där Ätran rinner ut i Kattegatt. Stadens första kända privilegiebrev är daterat 1558 och sedan detta årtal har Falkenberg vuxit som stad på såväl norra som södra sidan om Ätran.

Granne med natursköna kommuner och glittrande hav

Falkenbergs kommun gränsar till Halmstads, Varbergs respektive Hylte kommun, med Kattegatt som närmaste granne. Falkenberg är länets fjärde största kommun och centralort, med drygt hälften av kommunens drygt 45 000 invånarna.

Falkenbergarna är extra stolta över det område som i folkmun kallas för "Stadens hjärta", det vill säga Gamla stan. Här bjuds på tydliga historiska vingslag i form av kullerstenstäckta gator, pittoreska trähus och överdådigt blommande rosenbuskar.

En gammal hamnstad

Falkenberg, som är en gammal hamnstad, har idag ett mångsidigt näringsliv. Viss tonvikt ligger på livsmedels- och verkstadsindustrin då stora svenska företag som Arla Mejerier och Falkenbergs Laxrökeri har sina huvudkontor här. Även Carlsberg Sverige är en stor och viktigt arbetsgivare.

Vatten, friluftsliv och parklek

Längs den så kallade Doktorspromenaden längs Ätrans strand kan du njuta av en promenad i vacker natur eller pröva fiskelyckan när årstiden tillåter.

Vill du har ytterligare naturupplevelser kan du ta en promenad i Vallarnas friluftsområde eller i Badhusparken - Falkenbergs största respektive mest prunkande parker. Vallarnas erbjuder en rad aktiviteter för såväl stora som små och Badhusparken erbjuder fantastiska blomsterprakt, porlande vatten och närhet till Gamla stan och Falkenberg centrum.


Information om yrket

Vårdbiträden jobbar inom vården, på vårdhem och hjälper sjuka och/eller äldre människor som inte klarar av vardagen på egen hand. Vårdbiträden har dock inte samma befogenheter som en undersköterska eller sjuksköterska och får alltså inte göra allt.

Arbetsuppgifter

Vårdbiträdens arbetsuppgifter består framför allt av att sköta vardagssysslor och hjälpa brukaren med personlig hygien som personen inte klarar av själv. Det kan vara t.ex. hjälp med tvätt, städ och handling, men också att laga mat och hjälpa till med duschning och påklädning. Brukaren kan också behöva hjälp med promenader eller uträtta ärenden, och vill ha ledsagning. Då kommer vårdbiträdet in i bilden.

Arbetsmiljö

Tyvärr har inte vårdbiträden den bästa arbetsmiljön då det är ett tungt arbete, mycket stress och väldigt lite betalt. Det blir ofta övertid och allt hinns inte alltid med. Det resulterar i en stressad personal som också kan smitta av sig på dem som behöver hjälp. Det jobbas ständigt på att underlätta för vårdpersonalen och det går åt rätt håll.

Rulla till toppen