Lön Avdelningschefer inom grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning, nivå 1 Hallands

Snittlön Avdelningschefer inom grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning, nivå 1 i Hallands

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 62200/mån

Hallands län

Hallands län är beläget på den svenska västkusten med Kattegatt som närmsta granne i väst.
Det finns sex kommuner i Halland - Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm.

Halland är förmodligen mest känt för de kustnära sommarstäderna, där den större delen av befolkningen bor. Men trots det havsnära läget, med bad och stränder, är det skogsmark som dominerar.

Halland är det sjunde största länet i Sverige, med en befolkningsmängd på 333 848 invånare (2019). Befolkningsutvecklingen är positiv och inflyttningen omfattande. Halland hade den tredje största folkökningen i landet 2019. En bidragande orsak är de goda pendlingsmöjligheter till Göteborg, där Kungsbacka och Varberg i allt större utsträckning blivit förortsområden till storstaden.


Information om yrket

Avdelningschefer inom grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning är mellanchefer i en kommunal utbildningsförvaltning. En avdelningschef i en utbildningsförvaltning är övergripande ansvarig för flera skolenheter och deras anställda. Vanligtvis har dessa avdelningschefer en bakgrund som lärare eller rektor.

Arbetsuppgifter

Arbetet som avdelningschef inom grund- och gymnasieskolan samt kommunal vuxenutbildning innebär en rad olika arbetsuppgifter. Varje avdelningschef är ansvarig för flera olika skolenheter och ansvarar för att dessa skolenheter håller den pedagogiska kvalitet som lagen förutsätter. Avdelningscheferna på en kommunal utbildningsförvaltning arbetsleder också sina underställda rektorer. Vidare ansvarar avdelningscheferna för uppföljning och utvärdering av verksamheternas resultat och rapporterar detta till kommunens utbildningschef som i sin tur rapporterar till ansvarig politisk nämnd i kommunen.

Arbetsmiljö

Avdelningschefer inom kommunala utbildningsförvaltningar har bra anställningsförhållanden. Arbetstiderna är anpassade till en vanlig arbetsdag och man har en stor organisation som kan bistå i komplicerade ärenden. Om problem uppstår i en viss skolenhet kan avdelningschefen emellertid behöva arbeta övertid. Lönen för avdelningschefer är god och semesterförmånerna är ofta mycket generösa.

Rulla till toppen