Lön Skadereglerare och värderare Hallands

Snittlön Skadereglerare och värderare i Hallands

  • Män 2021: 40100/mån
  • Kvinnor 2021: 37100/mån
  • Medel 2021: 38500/mån

Hallands län

Hallands län är beläget på den svenska västkusten med Kattegatt som närmsta granne i väst.
Det finns sex kommuner i Halland - Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm.

Halland är förmodligen mest känt för de kustnära sommarstäderna, där den större delen av befolkningen bor. Men trots det havsnära läget, med bad och stränder, är det skogsmark som dominerar.

Halland är det sjunde största länet i Sverige, med en befolkningsmängd på 333 848 invånare (2019). Befolkningsutvecklingen är positiv och inflyttningen omfattande. Halland hade den tredje största folkökningen i landet 2019. En bidragande orsak är de goda pendlingsmöjligheter till Göteborg, där Kungsbacka och Varberg i allt större utsträckning blivit förortsområden till storstaden.


Information om yrket

Skadereglerare och värderare är personer som arbetar på försäkringsbolag med att bedöma kundernas skadeanmälningar och värdera deras ersättningsanspråk. På många försäkringsbolag så är skadereglerare och värderare en och samma befattning.

Arbetsuppgifter

Skadereglerare tar emot ansökningar om försäkringsersättning från försäkringsbolagets kunder. Det handla om att en försäkrad ansöker om en ersättning ur en bilförsäkring, en olycksfallsförsäkring eller en sjukvårdsförsäkring. Skadereglerare ska bedöma om ersättning ska betalas ut, genom att jämföra förhållandena i det enskilda fallet med de gällande försäkringsvillkoren. En värderare ska bedöma vilka skador som den försäkrade vill ha ersättning för och hur stor ersättningen ska bli, exempelvis hur stor ersättning en försäkrad ska få för en bil som har krockat efter att avdrag har gjorts för ålder, bruk och självrisk.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön för skadereglerare och värderare är relativt sett god. Försäkringsbolag erbjuder ofta stora och bra lokaler med ergonomiska arbetsmöbler och goda möjligheter till friskvård. Många försäkringsbolag erbjuder även en så kallad friskvårdstimme, det vill säga en möjlighet att träna på arbetstid.

Rulla till toppen