Lön Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva Hallstahammar

Snittlön Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva i Hallstahammar

  • Män 2022: 46800/mån
  • Kvinnor 2022: 40400/mån
  • Medel 2022: 46200/mån

Hallstahammar

Hallstahammar ligger i Sverige och är en tätort som tillhör Västmanlands län. I Hallstahammar finns ca 15000 invånare och orten är en gammal bruksort med metallindustri. Hallstahammar ligger intill Strömsholms kanal eller Kolbäcksån som den också kallas. 1 januari 2010 ingick Hallstahammar i förvaltningsområdet för finska språket, vilket innebär att det garanterar vissa rättigheter för de invånare som talar finska.

Sevärdheter i Hallstahammar

Det är mycket historia och kultur i Hallstahammar och därför finns det mycket sådant att upptäcka. Man kan till exempel besöka kanalmuseet "Skantzen", som ligger tätt intill Skantzsjön, därav namnet. Men det bjuds också på sommarcaféer, skolmuseum och musikkvällar på Skantzen. Strömsholms slott är också en sevärdhet i Hallstahammar och värt att besöka. Strömsholms slott tillhör gustaviansk stil och innehar svenskt måleri. Strömsholms slott är ett hippologiskt centrum och varje år har man hästtävlingar.

Häljesta hällristningar

I närheten av Hallstahammar kan man upptäcka Häljesta hällristningar. På två av hällarna finns 225 stycken ristningar med olika symboler och figurer, vilka är Västmanlands största hällristningar. Hällristningarna upptäcktes på 1900-talet och det var väldigt ovanliga motiv och okända mönster. I Bohuslän har man hittat liknande hällristningar och de upptäcktes ungefär samtidigt. Man vet inte om de har någon sammankoppling men avbildningarna är väldigt lika.


Information om yrket

Att vara arbetsledare innebär att man leder arbetslaget, samt planerar och fördelar dess arbete. Arbetsledare är inte samma sak som platschef eftersom arbetsledaren snarare fungerar som länk mellan platschefen och yrkesarbetarna i arbetslaget.

Arbetsuppgifter

Arbetsledarens arbetsuppgifter fokuserar främst på att planera, fördela och leda arbetslaget i dess arbete i ett projekt. Men det handlar även om att bevaka och kontrollera maskiner, material och säkerhetsföreskrifter. Det är även arbetsledaren som sköter samordningen mellan till exempel egna anställda och inhyrda arbetare. Utöver planering och ledning så har arbetsledaren även en god insyn i själva yrket. Hen måste också vara flexibel och ha bra kommunikationsförmåga eftersom en stor del av arbetsmiljön består av social interaktion och kontakt.

Arbetsmiljö

Arbetsledare inom bygg, anläggning och gruva har ett aktivt jobb som kombinerar kontorsmiljön med byggmiljön. Även om arbetet i sig inte kräver stor fysisk ansträngning så måste hen vara bekväm i sitt arbetslags arbetsmiljö, oavsett om det är på ett bygge eller i en gruva.

Rulla till toppen