Lön Biståndsbedömare m.fl. Halmstad

Snittlön Biståndsbedömare m.fl. i Halmstad

  • Män 2022: 36300/mån
  • Kvinnor 2022: 36900/mån
  • Medel 2022: 36900/mån

Halmstad

I södra Halland ligger det en tätort som heter Halmstad. Halland är en residensstad för Hallands län och en centralort i Halmstad kommun. Befolkningen i Halmstad år 2019 var 70 480 stycken människor och Halmstad har en yta på 33,01 km². I denna artikel så kommer vi att gå igenom bland annat vad man kan göra i Halmstad och annan allmän information om Halmstad.

Detta kan du göra i Halmstad

I Halmstad finns det massvis med saker att göra för både stora och små. Halmstad har både Busfabriken & Leos lekland för barnen. För de lite äldre barnen finns det en fantastisk skatepark. Någonting som passar hela familjen är Halmstads äventyrsland där du kommer mötas av massvis med karuseller, ett dinosaurieland med dinosaurier i verklig storlek, ett piratland, ett smurfland och sist men inte minst ett vattenland med fantastiska rutschkanor som du kan kasta dig ner i för att sedan landa i vatten. Om du behöver övernatta i Halmstad så kan du checka in på hotell.

Sammanfattning av staden

Halmstad ligger i södra Halland och är en residensstad för Hallands län och en centralort i Halmstad kommun. I Halmstad finns det många roliga aktiviteter för både barn, vuxna och barnfamiljer och miljön i Halmstad är helt fantastisk.


Information om yrket

En biståndsbedömare är anställd i en kommun med uppdrag att bedöma privatpersoners rätt till sociala ersättningar och förmåner, exempelvis försörjningsstöd. Biståndsbedömare är vanligtvis utbildade socionomer.

Arbetsuppgifterna för en biståndsbedömare

Kommuner har en skyldighet enligt lag att hjälpa invånare som har behov av hjälp från det allmänna för att klara av sin försörjning och livsföring i övrigt. Kommunens hjälpinsatser ges bland annat i form av försörjningsstöd, vilket tidigare kallades socialbidrag. Andra exempel på hjälpinsatser är hemtjänst och bidrag för människor med funktionsnedsättning. Det är biståndsbedömarens uppgift att pröva enskildas ansökningar om rätt till dessa bidrag. Biståndsbedömaren ska pröva varje enskild ansökan om bistånd utifrån de krav som uppställs i lagen för att en enskild ska ha rätt till bistånd.

Arbetsmiljön

En biståndsbedömare är kommunalt anställd och har många rättigheter gentemot sin arbetsgivare när det gäller arbetsmiljön. Många biståndsbedömare kan tycka att arbetsuppgifterna är svåra och att det ibland finns brist på resurser att utföra ett bra arbete, men detta uppvägs ofta av en god kollegial samverkan.

Rulla till toppen