Lön Processoperatörer, papper Halmstad

Snittlön Processoperatörer, papper i Halmstad

  • Män 2022: 34600/mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 34500/mån

Halmstad

I södra Halland ligger det en tätort som heter Halmstad. Halland är en residensstad för Hallands län och en centralort i Halmstad kommun. Befolkningen i Halmstad år 2019 var 70 480 stycken människor och Halmstad har en yta på 33,01 km². I denna artikel så kommer vi att gå igenom bland annat vad man kan göra i Halmstad och annan allmän information om Halmstad.

Detta kan du göra i Halmstad

I Halmstad finns det massvis med saker att göra för både stora och små. Halmstad har både Busfabriken & Leos lekland för barnen. För de lite äldre barnen finns det en fantastisk skatepark. Någonting som passar hela familjen är Halmstads äventyrsland där du kommer mötas av massvis med karuseller, ett dinosaurieland med dinosaurier i verklig storlek, ett piratland, ett smurfland och sist men inte minst ett vattenland med fantastiska rutschkanor som du kan kasta dig ner i för att sedan landa i vatten. Om du behöver övernatta i Halmstad så kan du checka in på hotell.

Sammanfattning av staden

Halmstad ligger i södra Halland och är en residensstad för Hallands län och en centralort i Halmstad kommun. I Halmstad finns det många roliga aktiviteter för både barn, vuxna och barnfamiljer och miljön i Halmstad är helt fantastisk.


Information om yrket

Som processoperatörer med arbete inom pappersindustrin jobbar man med att övervaka och styra hela papperstillverkningsprocessen. Man arbetar framförallt via en dator från ett kontrollrum, men ibland även ute på fabriksgolvet. Det är processoperatörens ansvar att se till så att produktionen sker smidigt och effektivt utan onödiga störningar. För att bli processoperatör kan man gå gymnasiets el- och energiprogram eller det industritekniska programmet. Alternativ kan man gå motsvarande utbildning på en yrkeshögskola.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att övervaka och styra papperstillverkningen, utföra stickprov och andra kvalitetskontroller, lösa problem som uppstår och förebyggande underhåll av maskiner.

Arbetsmiljö

Processoperatören arbetar vanligtvis via en dator från ett kontrollrum. Detta innebär en del fysisk inaktivitet. Däremot behöver man ibland befinna sig ute på fabriksgolvet, exempelvis för stickprovstagningar eller för att lösa problem i tillverkningsprocessen. Fabriksmiljöer tenderar att vara bullriga, vilket innebär att hörselskydd måste användas. Yrket som processoperatör kan innebära en del tidspress, men är ett varierande och intressant arbete.

Rulla till toppen