Lön Stålkonstruktionsmontörer och grovplåtsslagare Jämtlands

Snittlön Stålkonstruktionsmontörer och grovplåtsslagare i Jämtlands

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Jämtlands län

Jämtlands län tillhör Sverige och är ca 49.000 kvadratmeter stort och räknas som Sveriges tredje största län. I Jämtland finns ca 130.000 människor. I länet ingår landskapen Jämtland, Härjedalen, Hälsingland, Ångermanland, Dalarna och Lappland. I Jämtland finns en hel del sevärdheter. För den som älskar att åka skidor rekommenderas Åres turistanläggning med en del skidbackar att välja bland. I Åre finns även två välkända vattenfall som är värda att besöka, Tännforsen och Ristafallet. För de som älskar naturen kan man utforska och upptäcka Funäsdalen eller Sånfjällets nationalpark. Man kommer alltså väldigt nära fjället utan att behöva åka upp till Norrland.


Information om yrket

Dessa metallyrken kan man arbeta som om man har utbildat sig till plåtslagare, har fullföljt slutdelen av utbildningen på en arbetsplats och innehar ett yrkesbevis.
En bra väg till detta yrke är att studera bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasienivå med inriktning på plåtslageri.

Arbetsuppgifter

Grovplåtslagare och stålkonstruktionsmontörer tillverkar och monterar ställningar och konstruktioner till diverse byggnadsprojekt. Det kan röra sig om delar till eller hela broar, byggnader och cisterner. Deras arbetsuppgifter kan också innefatta övervakning av större maskineri och robotar i en industrimiljö, och även programmering av dessa. Svetsning ingår nästan alltid i deras yrkesroll.

Arbetsmiljö

Grovplåtslagare kan arbeta inom industrin eller ett bygg- och anläggningsföretag. De kan vara anställda av statliga och kommersiella aktörer. Statliga aktörer kan till exempel vara Försvarsmakten, där man bland annat kan arbeta med att tillverka och montera stridsflygplan.

Arbetstider

Arbetstiderna är ofta lagda på dagtid, men skiftarbete kan förekomma. De kan variera beroende på arbetsplats.

Rulla till toppen