Lön Barnskötare Kävlinge

Snittlön Barnskötare i Kävlinge

  • Män 2022: 27100/mån
  • Kvinnor 2022: 26000/mån
  • Medel 2022: 26100/mån

Kävlinge

Kävlinge har knappt 10 000 invånare och är en tätort i den västskånska kommunen Kävlinge kommun. Området har varit bebott ända sedan 5000 år tillbaka i tiden. Det har man insett efter att ha upptäckt fornlämningar i marken. År 1886 blev Kävlinge en järnvägsknut, något som var viktigt för utvecklingen av samhället. Tågkommunikationerna är än idag viktiga för kävlingeborna.

Läget

Kävlinge har två parker, Folkets Park och Kyrkparken. Dessutom finns flera fina naturmiljöer runt omkring orten, särskilt i anslutning till den närliggande Kävlingeån, med möjlighet till vandring och friluftsliv. Samtidigt ligger Kävlinge nära Lund, Landskrona och Malmö, och har en egen tågstation med direkta kommunikationer till dessa städer. Det har gjort det vanligt med pendling mellan Kävlinge och dessa städer för arbete och utbildning.

Kultur och sport

Den nationellt kända youtubern Tova Helgesson, som är från Kävlinge, har satt orten på kartan. I övrigt finns flera kulturföreningar i Kävlinge, bland annat Konstforum och Musikföreningen i Kävlinge. Dessutom anordnas kulturevenemang i Folkets Park varje sommar.

För den som är sportintresserad ligger Kävlinge golfklubb strax intill orten. Dessutom finns flera olika typer av sportföreningar, exempelvis Kävlinge GOIF som spelar på den stora fotbollsplatsen i närheten av tågstationen. Det finns också innebandy- och handbollsklubbar.


Information om yrket

Yrkestiteln barnskötare fås genom att gå utbildningen [Barn- och Fritidsprogrammet på gymnasiet. Det är också möjligt att läsa utbildningen som lärlingsutbildning via Komvux och via vissa folkhögskolor. En barnskötare är oftast anställd av kommunen och arbetar inom förskola/skola, men kan också hitta privata anställningar.

Arbetsmiljö

På en förskola finns många arbetsuppgifter och barnskötaren arbetar i ett arbetslag, tillsammans med andra barnskötare och förskollärare. Utgångspunkten för det arbete som sker på en förskola är läroplanen för förskolan, som utarbetas av Skolverket. Det pedagogiska huvudansvaret ligger på förskollärare men i det vardagliga arbetet behöver även barnskötaren veta vad uppdraget innebär. Arbetet är omväxlande och kräver att du kan samarbeta i grupp och att du är lyhörd för barns behov.

Arbetsuppgifter

Barnen ska kunna känna sig trygga på förskolan, samtidigt som de utvecklas. Barnskötaren kan ansvara för lässtunder, pedagogiska lekar, gruppaktiviteter utomhus som exempelvis utflykter där barnen får undersöka naturen. Samtidigt finns rent praktiska inslag, som att hjälpa barnen vid matstunder, byta blöjor, tvätta händer, klä på barn ytterkläder eller trösta när barn är ledsna.

Rulla till toppen