Lön Transportledare och transportsamordnare Kumla

Snittlön Transportledare och transportsamordnare i Kumla

  • Män 2023: 37400/mån
  • Kvinnor 2023: 35800/mån
  • Medel 2023: 37100/mån

Kumla

Kumla är en tätort som tillhör Örebros län och ligger i Sverige. Kumla har ca 21000 invånare. Kumla är mest känt för fängelset Kumlaanstalten och är Sveriges största fängelse och har också landets bästa säkerhetssystem. Kumlaanstalten kallas också för Kumlabunkern. På Kumlaanstalten spärras brottslingar in som har fått höga straff. De som fått en dom på 4 års fängelse eller mer får sitta på Kumlaanstalten. En brottsling som har ett lägre straff än 4 år får alltså inte sitta på Kumlaanstalten.

Sevärdheter i Kumla

Även om Kumla inte är så stort så finns det fortfarande mycket att se och göra. Man kan besöka museer, badhus, campingplatser, växthus men också ta en mysig promenad och njuta av Kumlas vackra natur och mysiga stad. Ett populärt museum är skoindustrimuseet, detta just för att Kumlabor kallas för skomakare. Det är ett gammalt talesätt för att det tillverkats många skor i just Kumla.

Badhus och camping

Mitt i Kumla ligger Djupdalsbadet där man både kan bada och campa. Badet erbjuder både inomhusbad, spa och caféer. Campingen erbjuder också stugbyar och campingplatser om man vill komma med husvagn eller husbil, samt en del aktiviteter. Tätt intill campingen och badet kan man också besöka sjöparkens växthus. För de allra minsta kan man också besöka Kumlas stadslekplats, Tivoli.


Information om yrket

Transportledare och transportsamordnare ansvarar för att koordinera och övervaka transporter, både godstransporter och persontransporter.

Man ser till att transporterna hamnar rätt på ett ekonomiskt och effektivt sätt. Förutom detta gör man en del administrativt arbete. Transportledare och transportsamordnare som arbetar med tågtransporter brukar benämnas tågsamordnare, och de som arbetar inom lokaltrafiken kallas trafikledare.

Arbetsuppgifter

Den främsta arbetsuppgiften är att övervaka och bestämma vart olika transporter ska köra. Man använder sig av kommunikationsradio för att tala med förare och andra transportledare. Dessutom har man ansvar för att räkna ut kostnader, beställa in nya transporter samt att sköta kontakter med kunder och leverantörer.

Arbetsmiljö

Yrket har ett högt tempo, och det är därför bra att vara stresstålig. Dessutom behöver man vara bra på att kommunicera. Som transportledare eller transportsamordnare kan man arbeta exempelvis på ett företags distributionsavdelning, en flygplats, en bangård eller i lokaltrafiken. Arbetsplatsen är vanligtvis bullrig, och man använder därför hörselskydd dagligen.

Rulla till toppen