Snittlön Barnskötare i Kungälv
- Män 2023: 25400/mån
- Kvinnor 2023: 27000/mån
- Medel 2023: 26900/mån
Kungälv
Kungälv tillhör Västra Götalands län och ligger i Sverige, i Kungälv finns ca 22.000 invånare. Kungälv är känt för företaget och fabriken där Göteborgs kex produceras. Göteborgs kex startade och grundades år 1888 och är än idag ett välkänt och populärt varumärke. Dock har det bestämts att produktionen ska flyttas till Riga, i Lettland men står än så länge kvar i Kungälv. Det är dock bestämt att den ska flyttas innan år 2022.
Sevärdheter i Kungälv
I Kungälv finns både fästningar, naturreservat och älvar. Alltså väldigt rikt på natur och kulturhistoria. Besök Bohus fästning, som är ett kulturarv, och gå tillbaka i tiden för ett ögonblick. Man kan också besöka Ragnhildsholmen och se den fantastiska ruinen för ytterligare en historisk upplevelse. Upplev naturen, djuren och vattnet i Fontins naturreservat, med fina promenadstråk och vatten. Det finns en sjö i området som heter Svarte mosse, som är lika fin på sommaren som på vintern, men under vintertid används den som skridskobana.
Barnens lekstad i Kungälv
För barnen erbjuder Kungälv ett lekland som de kallar för barnens lekstad. Här finns lekland, bollhav, klätterställningar och laserspel. En lekvärld för alla barn helt enkelt. Här kan man också boka tider för sitt barnkalas och man kan dessutom boka hela lekstaden enbart för barnens närmsta vänner och familj.
Information om yrket
Yrkestiteln barnskötare fås genom att gå utbildningen [Barn- och Fritidsprogrammet på gymnasiet. Det är också möjligt att läsa utbildningen som lärlingsutbildning via Komvux och via vissa folkhögskolor. En barnskötare är oftast anställd av kommunen och arbetar inom förskola/skola, men kan också hitta privata anställningar.
Arbetsmiljö
På en förskola finns många arbetsuppgifter och barnskötaren arbetar i ett arbetslag, tillsammans med andra barnskötare och förskollärare. Utgångspunkten för det arbete som sker på en förskola är läroplanen för förskolan, som utarbetas av Skolverket. Det pedagogiska huvudansvaret ligger på förskollärare men i det vardagliga arbetet behöver även barnskötaren veta vad uppdraget innebär. Arbetet är omväxlande och kräver att du kan samarbeta i grupp och att du är lyhörd för barns behov.
Arbetsuppgifter
Barnen ska kunna känna sig trygga på förskolan, samtidigt som de utvecklas. Barnskötaren kan ansvara för lässtunder, pedagogiska lekar, gruppaktiviteter utomhus som exempelvis utflykter där barnen får undersöka naturen. Samtidigt finns rent praktiska inslag, som att hjälpa barnen vid matstunder, byta blöjor, tvätta händer, klä på barn ytterkläder eller trösta när barn är ledsna.