Snittlön Fritidsledare m.fl. i Kungsbacka
- Män 2023: 30900/mån
- Kvinnor 2023: 31300/mån
- Medel 2023: 31200/mån
Kungsbacka
Kungsbacka är en tätort som tillhör Hallands län och ligger i Sverige. Kungsbacka ligger inte långt ifrån storstaden Göteborg, ca 3 mil. Det finns ca 19.000 invånare i Kungsbacka. Det finns även två stora köpcentrum i Kungsbacka som har nominerats och även tilldelats priser till bland annat "årets köpcentra 2008". Köpcentrumen heter Kungsmässan och Hede Fashion Outlet.
Sevärdheter i Kungsbacka
Det finns mycket att se och göra i Kungsbacka. För naturmänniskor finns både parker, naturreservat och vatten. Kungsbackafjorden är en fjord och är ca 10 kilometer lång. Här kan man både fiska och bada. Längs med fjorden kan man även upptäcka naturen i Kungsbackafjordens naturreservat. Om man vill uppleva mer natur men även är kulturistiskt lagd är även naturum Fjärås Bräcka att rekommendera. Här kan man vandra till gravfältet Li som också är Hallands största gravfält sedan vikingatiden. Det finns också ett mysigt café i naturum som erbjuder uteservering, där man kan njuta av naturen medan man tar en fika eller en matbit.
Andra sevärdheter är, som ovan nämnt, Kungsbackas två köpcentrum samt Kungsbackas slott, Tjolöholms slott.
Ett stenkast från storstaden Göteborg
Om man hellre vill besöka ett mer befolkat samhälle kan man ta sig till storstaden Göteborg som ligger ett stenkast från Kungsbacka. Man kan färdas med både bil, buss och tåg för att ta sig till Göteborg.
Information om yrket
Fritidsledare arbetar mest med barn och ungdomar, men även med äldre och funktionshindrade. De vill ge verksamhetsdeltagarna en meningsfull och aktiv fritid, stärka deras självkänsla och skapa gemenskap och trygghet i gruppen. Yrket passar den som är empatisk, har ett stort intresse för människor och som vill vara en förebild för unga människor.
Arbetsuppgifter
Fritidsledarna organiserar och leder fritidsverksamheten. De är lyhörda för ungdomarnas önskemål och det kan innebära många olika aktiviteter, allt ifrån idrott och friluftsliv till musik och skapande och konstnärlig verksamhet. De arbetar nära annan personal som också jobbar med ungdomar, såsom skolpersonal, socialsekreterare, fältassistenter och polis.
Arbetsplatser
Många fritidsledare jobbar på kommunala eller privata fritidsgårdar där ungdomar träffas för olika aktiviteter, men du hittar dem också inom omsorgen, till exempel dagcenter, och i skolan samt inom olika föreningar, organisationer och kyrkliga församlingar. En utbildning till fritidsledare finns på många folkhögskolor och är på två år.