Lön Övriga verksamhetschefer inom utbildning, nivå 2 Landskrona

Snittlön Övriga verksamhetschefer inom utbildning, nivå 2 i Landskrona

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Landskrona

Landskrona är en större ort i Skåne Län. Det är den femte största tätorten i Skåne, många har valt att bosätta sig i staden med tanke på närheten till Malmö, Helsingborg och Lund. Staden har drygt 32 000 invånare. Många bor i Landskrona och pendlar till sitt arbete i Malmö som är en av Sveriges största städer och erbjuder arbetstillfällen för såväl mer traditionella arbetaryrken som för tjänstemän och akademiker. Det som gör Landskrona till en särskilt attraktiv stad är dess läge vid vattnet. Landskrona har många fina stränder och erbjuder en vacker utblick över Öresund, utanför Landskrona finns ön Ven som årligen besöks av många turister och boende i staden. Den som gillar att träna kan med fördel springa längs någon av de långa stränderna eller vandra längs Skåneleden som går genom staden.

Största arbetsgivarna i Landskrona

I Landskrona finns flera stora arbetsgivare. Många är anställda i någon av verksamheterna som bedrivs i Landskrona Kommuns regi exempelvis kommunala skolor och förskolor samt inom äldrevården. Men följande är några av de största arbetsgivarna i kommunen:

  • DSV Road AB (som arbetar med transporter)
  • Borgwarner Torqtransfer Systems AB (ett företag som arbetar med teknikutveckling och elektrifiering)
  • Ohlssons AB (som arbetar med bland annat hållbar återvinning och avfall)
  • Haldex Brake Products AB (ett företag som tillverkar säkra bildelar)

Information om yrket

En verksamhetschef har ansvaret för att leda en verksamhet och kan ses som arbetsgivarens representant. Hen är ansvarig för verksamhetens planering och utveckling samt dess anställda.

Arbetsuppgifter

En verksamhetschef inom utbildning är överordnad verksamhetens rektorer. Tillsammans med förvaltningens ledning driver hen själva verksamheten för att att verkställa de mål och beslut som dess nämnd har satt upp. Hen arbetar därmed i nära samråd med rektorer och enhetscheferna som båda är underställda verksamhetschefen. Det är hen som planerar och leder verksamhetens arbete för att all personal ska ha rätt resurser och direktiv för att klara av sina arbetsuppgifter och för att de ska följa de mål och beslut som är menade att driva verksamheten. Verksamhetschefen arbetar därmed med allt från lönesättning till arbetsmiljö till utveckling. Som exempelvis tillverksamhetschef för alla grundskolor i en kommun har hen därmed ansvar för hela kommunens grundskoleverksamhet. Det handlar därför inte lika mycket om att leda arbetet utan att leda arbetsledarna.

Rulla till toppen