Snittlön Brandmän i Lindesberg
- Män 2023: 35400/mån
- Kvinnor 2023: ../mån
- Medel 2023: 35300/mån
Lindesberg
Lindesberg är en kommun med omkring 23 500 invånare, belägen i norra Bergslagen. Kommunen tillhör Örebro län och ligger en dryg halvtimmes bilresa från Örebro centrum. Här finns både förskolor, grundskolor och gymnasium. Många arbetar inom verkstadsindustrin. I kommunen finns bland annat Arvin Meritor, som tillverkar bakaxlar till lastbilar, samt Billerud Korsnäs kartongbruk i Frövi och Rockhammar. Lindesberg har ett av länets tre sjukhus med akutsjukvård dygnet runt.
Föreningslivet och idrott är starka i Lindesberg. Lindesberg har haft ett framgångsrikt handbollslag, LIF Lindesberg samt inom judo med Frövi judoklubb. Här finns också ett judogymnasium som tar in elever från hela landet. I Lindesberg finns en nybyggd arena för både idrott, evenemang och nöjen. Här finns också stadens bowlinghall samt restaurang. Staden kan också erbjuda en biograf samt ett flertal restauranger, pubar och pizzerior.
Stadens strandpromenad är mycket populär och faktum är att det numera går att promenera runt hela Lindessjön, en sträcka på mellan 7 och 8,5 kilometer beroende på vilken rutt man väljer att gå. Hela sträckan tar mellan 2- 3 timmar att gå och längs vägen finns grillplatser och natursköna miljöer. En del av leden är handikappanpassad.
Sjön är en central del i stadsbilden och därmed finns också flera centralt belägna badplatser, bland annat på Loppholmarna och Pälsärmen. Lindesberg erbjuder också ett badhus med både motionssim och äventyrsbad.
Information om yrket
Brandmän jobbar i kommuner och landsting och jobbar med att släcka bränder. Det är inte bara män som kan jobba som brandmän utan det finns även många kvinnor som jobbar som det. Brandmän jobbar på uppdrag av SOS alarm och finns tillgängliga dygnet runt alla årets dagar.
Arbetsuppgifter
Brandmän jobbar med att släcka bränder. Brandmän släcker alla slags bränder, allt från husbränder till skogs och bilbränder. Men brandmän jobbar inte bara med att släcka bränder, de åker till bilolyckor och ibland är de först på plats hos väldigt svårt sjuka eller skadade människor när ambulansen inte hinner fram i tid.
Arbetsmiljö
Även fast brandmän jobbar med att släcka bränder så tillbringar de oftast mestadels av tiden på brandstationen. Brandmän tillbringar största delen på brandstationen eftersom det inte alltid kommer in larm från SOS. Brandstationen, olycksplatser och bränder är alltså en brandmans arbetsmiljö. Att ha bränder som arbetsmiljö är inte alls bra för hälsan men brandmän är väldigt viktiga i samhället.