Lön Barnskötare Malmö

Snittlön Barnskötare i Malmö

  • Män 2019: 23200/mån
  • Kvinnor 2019: 24200/mån
  • Medel 2019: 24100/mån

Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad med runt 350 000 invånare. Staden gränsar (med en bro) till Danmark vilket gör att det är vanligt med människor som pendlar över bron för arbete.

Malmö är lite mer segregerat än andra storstäder. Det gör att det finns många välutbildade människor i staden samtidigt som det finns gott om lågutbildade. Exempel på vanliga yrken i Malmö är företagssäljare samt lager och logistik.


Information om yrket

Yrkestiteln barnskötare fås genom att gå utbildningen [Barn- och Fritidsprogrammet på gymnasiet. Det är också möjligt att läsa utbildningen som lärlingsutbildning via Komvux och via vissa folkhögskolor. En barnskötare är oftast anställd av kommunen och arbetar inom förskola/skola, men kan också hitta privata anställningar.

Arbetsmiljö

På en förskola finns många arbetsuppgifter och barnskötaren arbetar i ett arbetslag, tillsammans med andra barnskötare och förskollärare. Utgångspunkten för det arbete som sker på en förskola är läroplanen för förskolan, som utarbetas av Skolverket. Det pedagogiska huvudansvaret ligger på förskollärare men i det vardagliga arbetet behöver även barnskötaren veta vad uppdraget innebär. Arbetet är omväxlande och kräver att du kan samarbeta i grupp och att du är lyhörd för barns behov.

Arbetsuppgifter

Barnen ska kunna känna sig trygga på förskolan, samtidigt som de utvecklas. Barnskötaren kan ansvara för lässtunder, pedagogiska lekar, gruppaktiviteter utomhus som exempelvis utflykter där barnen får undersöka naturen. Samtidigt finns rent praktiska inslag, som att hjälpa barnen vid matstunder, byta blöjor, tvätta händer, klä på barn ytterkläder eller trösta när barn är ledsna.

Rulla till toppen