Lön Anläggningsdykare Mariestad

Snittlön Anläggningsdykare i Mariestad

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Mariestad

Mariestad som också kallas sjöstaden är en tätort och tillhör Västergötlands län som ligger i Sverige. Mariestad kallas för sjöstaden för att den ligger vid sjön Vänern. Mariestad har ca 16000 invånare och är också känt för sin öl som heter just Mariestad. Deras bryggeri köptes upp av Spendrups år 1967 men lades sedan ner, men ölen har dock levt vidare, under Spendrups tillverkning.

Sevärdheter och aktiviteter i Mariestad

I Mariestad kan man uppleva en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Bland annat kan man besöka deras utomhusgalleri. Promenaden sträcker sig längs en å och man får korsa två broar, en färgglad och trevlig konstpromenad väl värd att uppleva. Konsten är skapad av konstnärer men även av unga och barn mellan åldrarna 6-15 år.

Vänern

Vänern är Sveriges största insjö och Mariestad har fått äran att ligga precis vid den. Vänern har en yta på 5650 kvadratmeter och dess volym uppgår till 153 kubikmeter. Vänern är ett populärt turistmål och gränsar mellan flera olika orter, till exempel Karlstad, Åmål eller Lidköping. Här finns våtmarker, klippor och stränder att uppleva och upptäcka men också många fiskeställen för den fiskesugne. För vandringsmänniskan är det en underbar plats att vandra på och upptäcka sjöns alla badplatser och den fantastiska naturen.


Information om yrket

Att arbeta som anläggningsdykare är ett fysiskt och annorlunda jobb. En anläggningsdykare utför olika bygg- och anläggningsjobb under vattenytan. Det är ett omväxlande arbete som ställer höga krav på fysiken men även på yrkesskickligheten. Det krävs en god kondition men också en god psykisk hälsa eftersom det kan uppkomma situationer som är mycket påfrestande.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är exempelvis borra, spränga, armera eller gjuta och de utförs på hamnar, broar eller kraftverk. Eftersom en anläggningsdykare utsätts för stora påfrestningar är det extra viktigt att alla säkerhetsföreskrifter följs. Det krävs även att en anläggningsdykare är duktig på att kombinera dykning med yrket för att det ska fungera optimalt.

Arbetsmiljö

En anläggningsdykare utför olika arbetsuppgifter under vattenytan. Det flesta jobben görs på 0-10 meters djup men det förekommer arbeten ned till 50 meters djup även om det är mer sällan. Det är inte sällan det uppkommer situationer där problem måste lösas i extrema miljöer.

Rulla till toppen