Lön Transportledare och transportsamordnare Mariestad

Snittlön Transportledare och transportsamordnare i Mariestad

  • Män 2022: 37900/mån
  • Kvinnor 2022: 36700/mån
  • Medel 2022: 37600/mån

Mariestad

Mariestad som också kallas sjöstaden är en tätort och tillhör Västergötlands län som ligger i Sverige. Mariestad kallas för sjöstaden för att den ligger vid sjön Vänern. Mariestad har ca 16000 invånare och är också känt för sin öl som heter just Mariestad. Deras bryggeri köptes upp av Spendrups år 1967 men lades sedan ner, men ölen har dock levt vidare, under Spendrups tillverkning.

Sevärdheter och aktiviteter i Mariestad

I Mariestad kan man uppleva en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Bland annat kan man besöka deras utomhusgalleri. Promenaden sträcker sig längs en å och man får korsa två broar, en färgglad och trevlig konstpromenad väl värd att uppleva. Konsten är skapad av konstnärer men även av unga och barn mellan åldrarna 6-15 år.

Vänern

Vänern är Sveriges största insjö och Mariestad har fått äran att ligga precis vid den. Vänern har en yta på 5650 kvadratmeter och dess volym uppgår till 153 kubikmeter. Vänern är ett populärt turistmål och gränsar mellan flera olika orter, till exempel Karlstad, Åmål eller Lidköping. Här finns våtmarker, klippor och stränder att uppleva och upptäcka men också många fiskeställen för den fiskesugne. För vandringsmänniskan är det en underbar plats att vandra på och upptäcka sjöns alla badplatser och den fantastiska naturen.


Information om yrket

Transportledare och transportsamordnare ansvarar för att koordinera och övervaka transporter, både godstransporter och persontransporter.

Man ser till att transporterna hamnar rätt på ett ekonomiskt och effektivt sätt. Förutom detta gör man en del administrativt arbete. Transportledare och transportsamordnare som arbetar med tågtransporter brukar benämnas tågsamordnare, och de som arbetar inom lokaltrafiken kallas trafikledare.

Arbetsuppgifter

Den främsta arbetsuppgiften är att övervaka och bestämma vart olika transporter ska köra. Man använder sig av kommunikationsradio för att tala med förare och andra transportledare. Dessutom har man ansvar för att räkna ut kostnader, beställa in nya transporter samt att sköta kontakter med kunder och leverantörer.

Arbetsmiljö

Yrket har ett högt tempo, och det är därför bra att vara stresstålig. Dessutom behöver man vara bra på att kommunicera. Som transportledare eller transportsamordnare kan man arbeta exempelvis på ett företags distributionsavdelning, en flygplats, en bangård eller i lokaltrafiken. Arbetsplatsen är vanligtvis bullrig, och man använder därför hörselskydd dagligen.

Rulla till toppen