Snittlön Enhetschefer inom äldreomsorg, nivå 2 i Mjölby
- Män 2023: 49500/mån
- Kvinnor 2023: 49400/mån
- Medel 2023: 49400/mån
Mjölby
Mjölby är en tätort som tillhör Östergötlands län och ligger i Sverige. Mjölby har cirka 14000 invånare. Tidigare var det inte så stor befolkning i Mjölby men den ökade kraftigt när järnvägsstationen byggdes. Det finns två stycken gymnasieskolor i Mjölby, Dackeskolan och Kungshögaskolan. Samt en del förskolor. Det finns också fyra stycken bibliotek, varav ett huvudbibliotek. På huvudbiblioteket visas utställningar varje månad, på galleri hörnet.
Sevärdheter i Mjölby
Hälsosamma och roliga hästupplevelser, naturupplevelser, hembygdsgårdar, promenadstråk, kyrkor och bad, allt detta och mycket mer kan man uppleva i Mjölby. Vandra runt sjöar, upplev naturen och de djur som finns. Blicka bakåt i tiden för ett ögonblick genom att besöka de hembygdsgårdar, runstenar och ruiner som Mjölby har att erbjuda. Eller varför inte göra massa aktiviteter med hästarna i Vimne.
Kvarnar i Mjölby
Förr i tiden fanns det många kvarnar i Mjölby. Detta med tanke på forsarna från Svartån och den rika jorden. Det var allltså en perfekt plats att ha kvarnar på och det har genom tiden funnits en del kvarnar där. Men på 1900-talet ersattes dock kvarnarna till en kvarn som drevs på el. Tyvärr lades även denna kvarn ned, år 2010 och därmed slutade man använda sig av kvarnar i Mjölby. Idag använder man sig istället utav elkraftverk.
Information om yrket
Enhetschefer som arbetar inom äldreomsorgen är oftast medicinskt utbildade, vanligtvis sjuksköterskor. Det är också möjligt att enhetscheferna är socionomer i botten och/eller har annan samhällsvetenskaplig utbildning. Enhetscheferna är oftast anställda inom offentlig sektor, som till exempel på äldreboenden inom kommuner och landsting.
Arbetsuppgifter
Enhetschefen har det övergripande ansvaret över enheten och ska se till att kompetensen används på rätt sätt. Kompetensen ska analyseras och fördelas utifrån enhetens behov, likväl på kort som på lång sikt. Då enhetschefen har ett personalansvar arbetar denne med personalfrågor, till exempel schemaläggning och semesterplanering. Ytterligare arbetsuppgifter är att utveckla nya adekvata rutiner och arbetssätt.
Arbetsmiljö
Arbetet som enhetschef innebär ett stort ansvar. Det ställs krav på att enhetschefen klarar av att axla en stor roll eftersom arbetet kan vara krävande. Vidare bör en enhetschef vara flexibel samt lyhörd, då denne skall ansvara för personalen. Personalfrågorna kan vara olika många och svåra, dels beroende på enhetens storlek, dels beroende på hur välfungerande arbetsgruppen är.