Lön Förvaltnings- och planeringschefer Mjölby

Snittlön Förvaltnings- och planeringschefer i Mjölby

  • Män 2022: 69700/mån
  • Kvinnor 2022: 67900/mån
  • Medel 2022: 68900/mån

Mjölby

Mjölby är en tätort som tillhör Östergötlands län och ligger i Sverige. Mjölby har cirka 14000 invånare. Tidigare var det inte så stor befolkning i Mjölby men den ökade kraftigt när järnvägsstationen byggdes. Det finns två stycken gymnasieskolor i Mjölby, Dackeskolan och Kungshögaskolan. Samt en del förskolor. Det finns också fyra stycken bibliotek, varav ett huvudbibliotek. På huvudbiblioteket visas utställningar varje månad, på galleri hörnet.

Sevärdheter i Mjölby

Hälsosamma och roliga hästupplevelser, naturupplevelser, hembygdsgårdar, promenadstråk, kyrkor och bad, allt detta och mycket mer kan man uppleva i Mjölby. Vandra runt sjöar, upplev naturen och de djur som finns. Blicka bakåt i tiden för ett ögonblick genom att besöka de hembygdsgårdar, runstenar och ruiner som Mjölby har att erbjuda. Eller varför inte göra massa aktiviteter med hästarna i Vimne.

Kvarnar i Mjölby

Förr i tiden fanns det många kvarnar i Mjölby. Detta med tanke på forsarna från Svartån och den rika jorden. Det var allltså en perfekt plats att ha kvarnar på och det har genom tiden funnits en del kvarnar där. Men på 1900-talet ersattes dock kvarnarna till en kvarn som drevs på el. Tyvärr lades även denna kvarn ned, år 2010 och därmed slutade man använda sig av kvarnar i Mjölby. Idag använder man sig istället utav elkraftverk.


Information om yrket

Förvaltnings- och planeringschefer är oftast anställda på kommunala förvaltningar. De flesta är utbildade på universitetsnivå, exempelvis till civilingenjörer eller civilekonomer. Andra kan ha eftergymnasiala utbildningar inom ekonomi. Det är också vanligt förekommande att det ställs krav på att förvaltnings- och planeringschefer bör ha gått en ledarskapsutbildning.

Arbetsuppgifter

En förvaltnings- och planeringschef har det huvudsakliga ansvaret för att leda och fördela arbetet på en arbetsplats. Detta skall göras med hänsyn till de krav och mål som finns inom verksamheten, både på ett kortsiktigt och ett långsiktigt plan. Förvaltningens ekonomi, personal och arbetsmiljö är de främsta områden som förvaltnings- och planeringschefen skall ansvara för.

Arbetsmiljö

Apropå det stora ansvarsområdet ställs det höga krav på att förvaltnings- och planeringschefer har ett övergripande verksamhetstänk. Arbetsmiljön kan dels se olika ut beroende på hur stor verksamheten är, dels hur arbetsklimatet är i arbetsgruppen. Arbetet som förvaltnings- och planeringschef kan innebära en hög arbetsbelastning, till exempel vid konflikter på arbetsplatsen och/eller vid eventuella omorganisationer.

Rulla till toppen