Lön Andra process- och maskinoperatörer Örebro

Snittlön Andra process- och maskinoperatörer i Örebro

  • Män 2022: 34800/mån
  • Kvinnor 2022: 31800/mån
  • Medel 2022: 34200/mån

Örebro län

Örebro län bildades 1639 och består av landskapet Närke samt delar av Värmland, Västergötland, Västmanland, Östergötland och Dalarna. Länet består av 12 kommuner och sträcker sig från Bergslagsskogarna i norr ner till slättlandskapet i söder. Residensstad är Örebro som också är den största kommunen i länet med sina drygt 155 000 invånare. Näst största kommun är Karlskoga med drygt 30 000 invånare och minst är Ljusnarsberg med sina 4701 invånare. Totalt i länet bor det drygt 302 000 personer. Största sjöarna i länet är Hjälmaren och Vättern. I länet finns också ett hundratal naturreservat och två nationalparker.


Information om yrket

En process- och maskinoperatör är oftast anställd inom olika former av industriverksamhet. Det kan handla om allt från bygg- och anläggningsindustrin till mindre företag. För att kunna arbeta som en process- eller maskinoperatör krävs för bägge yrkena en högskoleutbildning. En bra grundutbildning för process- och maskinoperatör är till exempel att man först går industritekniska programmet på gymnasiet, för att sedan gå på bygg- och anläggningsprogrammet på yrkeshögskola.

Arbetsuppgifter

Man kan som kan arbeta inom olika delar av industrin med varierande arbetsuppgifter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att övervaka maskiner och processer på en arbetsplats. Man ska kunna åtgärda eventuella fel på maskiner genom reparationer, samt kan man få övervaka en hel produktion, lösa problem och utveckla produkter. Det finns ett enormt behov av både maskin- och processoperatörer.

Arbetsmiljö

Att arbeta som process- och maskinoperatör kan ofta innebära en bullrig arbetsmiljö. Inom industrin finns det gott om säkerhetsföreskrifter och skyddsutrustning för att undvika personskador och för att optimera en säker arbetsmiljö. Man arbetar mestadels inomhus, ibland utomhus.

Rulla till toppen