Snittlön Löne- och personaladministratörer i Sigtuna
- Män 2023: 42800/mån
- Kvinnor 2023: 40800/mån
- Medel 2023: 41100/mån
Sigtuna
Sigtunas historia sträcker sig tillbaka till slutet av 900-talet och idag räknas staden som Sveriges äldsta bevarade stad. Även om vi idag inte kan se 900-talet så minns man stadens rötter genom alla de byggnader och detaljer som än idag går att se. Exempel är Maria kyrka som skapat historia i mer än 750 års tid och alla de runstenar som berättar om människor som en gång levat.
Arbeta i Sigtuna
Runt 3 000 personer arbetar för Sigtuna kommun och totalt finns här omkring 5 000 företag, flest inom besöksnäring och logistik. Att Stockholm Arlanda Flygplats, Sveriges största flygplats, är belägen i kommunen skapar många arbetstillfällen och borgar för att infrastrukturen utvecklas och förbättras. Man arbetar idag för en hållbar samhällsutveckling och samtidigt som flygplatsen ska utvecklas ska man värna om de natur- och kulturvärden som finns i kommunen.
Omkring 49 000 personer bor i kommunen, utspritt på Sigtuna stad, Märsta, Rosersberg och landsbygden.
Uppleva Sigtuna
Här finns fantasieggande slott, vacker natur, ruiner och historia och det gör hela kommunen levande och välbesökt. Många som besöker Stockholm eller Uppsala förlägger gärna också ett besök i Sigtuna, många av dem lockade av att kommunen är världens runstenstätaste plats. Här finns omkring 170 kända runstenar varav ett tjugotal av dem inne i Sigtuna stad.
Information om yrket
Löne- och personaladministratörer arbetar på ett företag eller på en myndighet med att betala ut löner och hanterar andra administrativa frågor kopplat till de anställda. Det finns flera yrkesutbildningar som leder till att man blir diplomerad löneadministratör.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna för löne- och personaladministratörer kan skifta från arbetsplats till arbetsplats. Vanligtvis handlar arbetsuppgifterna om att förbereda lönespecifikationer och skapa utkast till löneutbetalningar som sedan attesteras av en chef. Löne- och personaladministratörer kan även bistå i framtagande av dokumentmallar för anställningskontrakt och arkivering av påskrivna anställningsavtal. Det är vanligt att löne- och personaladministratörer också har till uppgift att lägga in de anställdas semesterperioder och se till att de får semesterersättning under semesterperioderna.
Arbetsmiljö
Löne- och personaladministratörer har en bra arbetsmiljö. Arbetsbördan är jämnt fördelad över året och det är sällan att det uppstår ett behov av att arbeta övertid, om inget oförutsett uppstår. En löne- och personaladministratör har ofta ett stort arbetsrum med stort skrivbord och goda förvaringsutrymmen.