Lön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 2 Skåne

Snittlön Fastighets- och förvaltningschefer, nivå 2 i Skåne

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 49800/mån

Skåne Län

Skåne län är landets sydligaste län, och bildades vid årsskiftet 1997 genom en sammanslagning av Malmöhus län och Kristianstads län.
Skåne län sammanfaller i mångt och mycket med landskapet Skåne, med undantag från Östra Karups socken som tillhör Halland.

Residensstad i länet är Malmö, vilken också är största tätort.
Länet är Sveriges tionde största till ytan, men kommer på tredje plats när det kommer till befolkning per capita.

Skåne är i övrigt känt för sina böljande öppna landskap och utbredda odlingsmarker.
Länet har även en rik historia, vilken i stora drag präglats av konflikter och krig med gränslandet Danmark, vilket man än idag märker på språket och kulturen.


Information om yrket

Fastighets- och förvaltningschefer är chefer för en förvaltning i en kommun. Arbetet handlar om att leda förvaltningens arbete och att ansvara för de fastigheter som förvaltningen äger och hyr. Ett exempel på en kommunal förvaltning är barn- och utbildningsförvaltningen. En fastighets- och förvaltningschef är vanligtvis utbildad inom statsvetenskap, samhällsbyggnad eller juridik.

Arbetsuppgifter

I Sverige finns det 290 kommuner. Varje kommun är indelad i olika kommunala förvaltningar, exempelvis utbildningsförvaltningen och kulturförvaltningen. Varje förvaltning har en förvaltningschef, som i många fall också är en fastighetschef. Fastighets- och förvaltningschefer ansvarar för förvaltningens operativa arbete. I en utbildningsförvaltning utgörs det operativa arbetet av att ansvara för utbildningens kvalitet. Fastighets- och förvaltningschefer är också ansvariga för fastigheterna som förvaltningen förfogar över. I det ansvaret ingår att se till att fastigheterna sköts och underhålls på ett ändamålsenligt sätt.

Arbetsmiljö

En fastighets- och förvaltningschef har ett viktigt uppdrag inom den kommunala förvaltningen. Arbetsbördan är hög och övertid är vanligt förekommande. Anställningsskyddet är bra och arbetsmiljön möter de krav som ställs i arbetsmiljölagstiftningen.

Rulla till toppen