Lön Brandingenjörer och byggnadsinspektörer m.fl. Skövde

Snittlön Brandingenjörer och byggnadsinspektörer m.fl. i Skövde

  • Män 2022: 43600/mån
  • Kvinnor 2022: 39300/mån
  • Medel 2022: 42100/mån

Skövde

Skövde ligger i Västra Götalands län och är Sveriges 32:a största tätort. I kommunen finns 56.530 invånare. Staden ligger på västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg.

Skövde är en flerfaldig industriort där företag som Volvo Cars, Volvo Powertrain och Paroc finns etablerade. Det finns även många offentliga arbetsgivare som försvarsmakten, Västtrafik och polisen. I Science Park finns ett 10-tal spelutvecklingsföretag placerade, så Skövde fungerar även som ett centrum för spelföretagen och spelutveckling.

Här finns allt du kan önska dig av en stad. Skövde bidrar med småstadscharm samtidigt som man har ett utbud som en storstad. Här finns ett bra utbud av nöjen, caféer. affärer och restauranger.
I staden finns även många framgångsrika företag och många av dem är grundade av före detta studenter på högskolan.

Vanligaste branscherna som invånarna arbetar med

Några av de största arbetsgivarna i Skövde är Volvo, Bilia Personbilar, Högskolan, Coop Väst, Frej assistent, Försäkringskassan och Försvarsmakten, för att nämna några.
Näringsgrenarna som toppar listan på sysselsättning är vård och omsorg samt tillverkning och energi.

Utbildning

Skövde kommun satsar på utbildningar på alla olika nivåer. Förskola, grundskola, gymnasieskola samt högskola. Högskolan i Skövde erbjuder idag åtta olika program, som alla är mycket populära bland sökanden. På högskolan bedrivs även forskning kring spelområden.
Skövde har även en yrkeshögskola och på skolan finns sju olika yrkeshögskoleutbildningar. Dessa utbildningar är inom vårdadministration, vård och omsorg.


Information om yrket

Brandingenjörer och byggnadsinspektörer arbetar med byggnadssäkerhet på olika vis. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag och anställning, men deras gemensamma mål är att hålla allmänheten säker när personer ur den vistas i och runt diverse byggnader.
Teknikprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet på gymnasienivå är bra grunder för att utbilda sig vidare till de båda yrkena.

Arbetsuppgifter

Brandingenjörens och byggnadsinspektörens arbetsuppgifter kan variera, men går i mångt och mycket ut på att kontrollera och förbättra säkerheten i en byggnad. Man kontrollerar till exempel hur bra skick en byggnad är i, om det finns bra utrymningsvägar vid en eventuell olycka eller brand och att ventilationen fungerar. En brandingenjör kan också planera en räddningsaktion vid en olycka om de arbetar som räddningsledare.

Arbetsmiljö

Dessa typer av säkerhetsyrken utför ofta sina arbetsuppgifter i fält. Exempel på arbetsplatser kan vara räddningstjänsten och byggnadsnämnden. Arbetet kan beroende på anställning och arbetsplats förutsätta att den anställde fungerar under höga stressnivåer.

Arbetstider

Arbetstiderna kan variera beroende på anställning och arbetsplats. Jour och utryckning kan förekomma.

Rulla till toppen