Lön AT-läkare Södermanlands

Snittlön AT-läkare i Södermanlands

  • Män 2023: 37000/mån
  • Kvinnor 2023: 37000/mån
  • Medel 2023: 37000/mån

Södermanlands län

Södermanlands län ligger väster om Stockholm. I Södermanland finns bland annat Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm, Strängnäs och Mariefred och flera andra städer. Det finns många ställen värda att besöka så som Gripsholms slott i Mariefred eller varför inte ta en tur på den välkända Sörmlandsleden som sträcker sig över hela länet. Du kan gå på var som helst och väljer själv hur långt du vill vandra, och få en upplevelse som du kommer komma ihåg för resten av livet. Det finns även många mindre städer så som Strängnäs, lätt tillgänglig via både båt och bil, som du kan besöka.


Information om yrket

Efter avslutade studier på läkarprogrammet erhålls en grundläggande läkarexamen. Tätt följt av denna görs en praktisk allmäntjänstgöring, så kallad AT. Allmäntjänstgöringen pågår under minst 18 månader och görs under handledning av en specialistläkare. En AT-läkare kan exempelvis vara anställd på ett sjukhus, inom primärvård eller på privata läkarmottagningar.

Arbetsuppgifter

Samtliga arbetsuppgifter utförs under handledarens ansvar. Till en början är det exempelvis vanligt förekommande att AT-läkaren och dennes handledare medverkar på patientbesöken tillsammans. Oftast är det AT-läkaren som leder samtalen och handledaren konsulteras vid behov. Successivt tar AT-läkaren patienter utan handledarens närvaro. Administrativa uppgifter, såsom journalhantering och receptförskrivning, ingår också i vardagsarbetet.

Arbetsmiljö

Att arbeta som AT-läkare innebär ett stort ansvar gentemot andra människor. Det ställs höga krav på AT-läkaren dels från handledaren, dels från patienterna. En AT-läkare skall visa prov på sina teoretiska kunskaper samt kunna ta patienter på ett omsorgsfullt sätt. Arbetsmiljön kan variera beroende på var AT-läkaren gör sin allmäntjänstgöring. På en akutmottagning kan till exempel stressen vara påfrestande i perioder och på en beroendemottagning kan patientklientelet kännas utmanande.

Rulla till toppen