Lön Skadereglerare och värderare Stockholms

Snittlön Skadereglerare och värderare i Stockholms

  • Män 2023: 42000/mån
  • Kvinnor 2023: 38300/mån
  • Medel 2023: 40100/mån

Stockholms län

Länet består av 26 kommuner och ligger i östra Sverige. En av tätorterna i länet är Sveriges huvudstad Stockholm. Stockholms län klassas som det mest folkrika länet eftersom det består av nästan 20% av befolkningen. Ytan är ungefär 6519km² och befolkningen var 2,344 miljoner år 2019. Stockholms läns vapen är indelat i tre delar. Den vänstra delen har blå bakgrund och en bild på sankt Erik, mittendelen har gul bakgrund och en bild på en grip och sista delen, högra delen, har röd bakgrund och en bild på riksäpplet. Några populära sevärdheter i Stockholms län är bland annat Gröna Lund, Vasamuseet, Skansen, Kungliga operan samt kungliga slottet.


Information om yrket

Skadereglerare och värderare är personer som arbetar på försäkringsbolag med att bedöma kundernas skadeanmälningar och värdera deras ersättningsanspråk. På många försäkringsbolag så är skadereglerare och värderare en och samma befattning.

Arbetsuppgifter

Skadereglerare tar emot ansökningar om försäkringsersättning från försäkringsbolagets kunder. Det handla om att en försäkrad ansöker om en ersättning ur en bilförsäkring, en olycksfallsförsäkring eller en sjukvårdsförsäkring. Skadereglerare ska bedöma om ersättning ska betalas ut, genom att jämföra förhållandena i det enskilda fallet med de gällande försäkringsvillkoren. En värderare ska bedöma vilka skador som den försäkrade vill ha ersättning för och hur stor ersättningen ska bli, exempelvis hur stor ersättning en försäkrad ska få för en bil som har krockat efter att avdrag har gjorts för ålder, bruk och självrisk.

Arbetsmiljö

Arbetsmiljön för skadereglerare och värderare är relativt sett god. Försäkringsbolag erbjuder ofta stora och bra lokaler med ergonomiska arbetsmöbler och goda möjligheter till friskvård. Många försäkringsbolag erbjuder även en så kallad friskvårdstimme, det vill säga en möjlighet att träna på arbetstid.

Rulla till toppen