Snittlön Barnskötare i Torslanda
- Män 2023: 25400/mån
- Kvinnor 2023: 27000/mån
- Medel 2023: 26900/mån
Torslanda
Torslanda tillhör en stadsdel som ligger i Göteborgs län, i Sverige. Torslanda har cirka 24000 invånare och består av mindre tätorter och ligger väster om Hisingen. Det är ett område fullt med badorter och natur då det ligger nära kusten. Torslanda är mest känt för deras bilfabrik, Volvo personvagnars fabrik och har även huvudkontoret, Volvo AB i Göteborg. Det finns inte så många lägenheter i Torslanda, det är framför allt villor och radhus.
Torslanda havsbadskoloni
Torslanda var första staden som hade kolonier och blev utsedd till den första havskolonin i Skandinavien år 1924. 123 stycken kolonier om 1000 kvadratmeter byggdes på Skeppstadsholmen det året.
Sevärdheter och aktiviteter i Torslanda
Det finns mycket att se och göra i Torslanda och här kan man bland annat uppleva Hällmålningen, "Tumlehed Rockwallpainting". Man kan besöka Volvo Car factory och se massvis med bilar som Volvo har tillverkat. För naturmänniskan rekommenderas att besöka Sillvik naturreservat men också att åka på västerhavsrundan som tar en ut till Västerhavets kust. I Sillvik naturreservat finns även många badplatser, vissa är utrustade med bryggor. När man åker västerhavsrundan får man uppleva många destinationer som till exempel Arendal, Torsviken, Torslanda lagun, Majvik, Hjuviks brygga, Hästeviksbadet och mycket mer. En väldigt härlig aktivitet och upplevelse för alla.
Information om yrket
Yrkestiteln barnskötare fås genom att gå utbildningen [Barn- och Fritidsprogrammet på gymnasiet. Det är också möjligt att läsa utbildningen som lärlingsutbildning via Komvux och via vissa folkhögskolor. En barnskötare är oftast anställd av kommunen och arbetar inom förskola/skola, men kan också hitta privata anställningar.
Arbetsmiljö
På en förskola finns många arbetsuppgifter och barnskötaren arbetar i ett arbetslag, tillsammans med andra barnskötare och förskollärare. Utgångspunkten för det arbete som sker på en förskola är läroplanen för förskolan, som utarbetas av Skolverket. Det pedagogiska huvudansvaret ligger på förskollärare men i det vardagliga arbetet behöver även barnskötaren veta vad uppdraget innebär. Arbetet är omväxlande och kräver att du kan samarbeta i grupp och att du är lyhörd för barns behov.
Arbetsuppgifter
Barnen ska kunna känna sig trygga på förskolan, samtidigt som de utvecklas. Barnskötaren kan ansvara för lässtunder, pedagogiska lekar, gruppaktiviteter utomhus som exempelvis utflykter där barnen får undersöka naturen. Samtidigt finns rent praktiska inslag, som att hjälpa barnen vid matstunder, byta blöjor, tvätta händer, klä på barn ytterkläder eller trösta när barn är ledsna.