Lön Tågvärdar och ombordansvariga m.fl. Ulricehamn

Snittlön Tågvärdar och ombordansvariga m.fl. i Ulricehamn

  • Män 2022: 32900/mån
  • Kvinnor 2022: 32800/mån
  • Medel 2022: 32800/mån

Ulricehamn

Ulricehamns kommun, med sina närmare 25000 invånare, ligger i Västra Götalands län. Mer specifikt är staden belägen vid ån Ätran, där den rinner ut i sjön Åsunden. De senaste åren har befolkningen ökat i snabb takt, vilket tyder på att kommunen i fråga anses vara attraktiv att bo i. I centrala Ulricehamn finns goda shoppingmöjligheter, såväl i form av välkända kedjor som lokala guldkorn. Året runt arrangeras aktiviteter i stadskärnan för att skapa en levande stad och god stämning. Ulricehamn har även gott om möjligheter att vistas i naturen och att utöva sport.

Upplev naturen i Ulricehamn

På vintern erbjuder Ulricehamn Ski Center utförsåkning av hög klass. Här finns backar som passar allt från nybörjare till den rutinerade skidåkaren. Skidanläggningen utlovar en upplevelse som annars kräver en resa betydligt längre norrut. Öster om tätorten ligger Lassalyckans friluftsområde. Här har världscupen i längdåkning arrangerats två gånger. Det bedrivs även en hel del andra sporter i området. Cykling, orientering, konståkning och boule är några av dessa. För den som uppskattar av njuta av naturen i ett något lugnare tempo är Komosse naturreservat ett måste att besöka. Ett stort myrlandskap som är hem åt många sorters växter och djur. Den halvmil långa vandringsleden Björnöleden guidar dig runt med hjälp av spång över mossen. Här bjuds besökaren på en fantastisk naturupplevelse som nästan ger en känsla av att befinna sig i fjällen.


Information om yrket

Tågvärdar och ombordsansvariga kategoriseras som servicepersonal. Som tågvärd behöver man ingen speciell utbildning i form av ett gymnasieprogram med fördjupning. Utbildningen får man oftast via företaget man är anställd vid, och är ofta några veckor lång. Tågvärdar bör vara trygga i sig själva, kunna uppvisa ett gott kundmedvetande och samtidigt ha kunskap om första hjälpen och konflikthantering.

Arbetsuppgifter och arbetsmiljö

Tågvärdar har tåg som sin arbetsplats, och deras arbete går ut på att få resenärerna att känna sig väl omhändertagna. De svarar på frågor angående resan och resebyten, hjälper resenärerna att orientera sig ombord tåget. De ansvarar även för säkerheten ombord och bör kunna ge första hjälpen om så krävs. De kan i vissa fall vara ansvariga för försäljning av diverse proviant om tåget har en kiosk, och se till så att dörrarna stängs ordentligt vid på och avstigning.
Arbetstiderna kan variera beroende på arbetstillfälle och ort.

Rulla till toppen