Lön Brandmän Vallentuna

Snittlön Brandmän i Vallentuna

  • Män 2022: 34800/mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: 34600/mån

Vallentuna

Vallentuna är en kommun i norra delen av Stockholms län och södra delen av Upplands landskap.

Den skapades 1971 då en kommunreform i Össeby landskommun avgjorde att Vallentuna skulle bli en egen kommun. Vid bildandet hade kommunen ca 7000 boenden, men byggande och befolkning ökade ordentligt då kommunen blev egen och affärscentrum skapades och bostadsbyggandet ökade.

Här bor 33 175 personer med en medelålder på 39 år. Dessa lever i ca 12500 bostäder, mestadels små hus. Vallentuna räknar med en befolkningsökning på ca 500 personer per år och anser sig vara en del av tillväxtkommunerna i Stockholms län. Av den totala befolkningen består ca 18 % av invandrade från utlandet. Kommunen satsar på att hjälpa invandrare till anpassning genom språk, skola och arbete. En stor satsning i Vallentuna beror på närheten till Arlanda flygplats där en del som bor här också arbetar.

De flesta som bor i Vallentuna pendlar till Stockholm för att arbeta och det görs företrädesvis med kollektivtrafik i form av Roslagsbanan eller med egen bil. Roslagsbanan körs av SL, Storstockholms lokaltrafik. Här finns en gymnasieskola och tolv grundskolor, övervägande med kommunal drift.

I Vallentuna centrum finns möjlighet till shopping, fika och restaurangbesök.
Dess vackra natur utgör också en källa till glädje och närheten till Stockholms city gör att man lätt hittar på vad man än kan tänkas vilja.


Information om yrket

Brandmän jobbar i kommuner och landsting och jobbar med att släcka bränder. Det är inte bara män som kan jobba som brandmän utan det finns även många kvinnor som jobbar som det. Brandmän jobbar på uppdrag av SOS alarm och finns tillgängliga dygnet runt alla årets dagar.

Arbetsuppgifter

Brandmän jobbar med att släcka bränder. Brandmän släcker alla slags bränder, allt från husbränder till skogs och bilbränder. Men brandmän jobbar inte bara med att släcka bränder, de åker till bilolyckor och ibland är de först på plats hos väldigt svårt sjuka eller skadade människor när ambulansen inte hinner fram i tid.

Arbetsmiljö

Även fast brandmän jobbar med att släcka bränder så tillbringar de oftast mestadels av tiden på brandstationen. Brandmän tillbringar största delen på brandstationen eftersom det inte alltid kommer in larm från SOS. Brandstationen, olycksplatser och bränder är alltså en brandmans arbetsmiljö. Att ha bränder som arbetsmiljö är inte alls bra för hälsan men brandmän är väldigt viktiga i samhället.

Rulla till toppen