Lön AT-läkare Varberg

Snittlön AT-läkare i Varberg

  • Män 2022: 37000/mån
  • Kvinnor 2022: 36400/mån
  • Medel 2022: 36600/mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

Efter avslutade studier på läkarprogrammet erhålls en grundläggande läkarexamen. Tätt följt av denna görs en praktisk allmäntjänstgöring, så kallad AT. Allmäntjänstgöringen pågår under minst 18 månader och görs under handledning av en specialistläkare. En AT-läkare kan exempelvis vara anställd på ett sjukhus, inom primärvård eller på privata läkarmottagningar.

Arbetsuppgifter

Samtliga arbetsuppgifter utförs under handledarens ansvar. Till en början är det exempelvis vanligt förekommande att AT-läkaren och dennes handledare medverkar på patientbesöken tillsammans. Oftast är det AT-läkaren som leder samtalen och handledaren konsulteras vid behov. Successivt tar AT-läkaren patienter utan handledarens närvaro. Administrativa uppgifter, såsom journalhantering och receptförskrivning, ingår också i vardagsarbetet.

Arbetsmiljö

Att arbeta som AT-läkare innebär ett stort ansvar gentemot andra människor. Det ställs höga krav på AT-läkaren dels från handledaren, dels från patienterna. En AT-läkare skall visa prov på sina teoretiska kunskaper samt kunna ta patienter på ett omsorgsfullt sätt. Arbetsmiljön kan variera beroende på var AT-läkaren gör sin allmäntjänstgöring. På en akutmottagning kan till exempel stressen vara påfrestande i perioder och på en beroendemottagning kan patientklientelet kännas utmanande.

Rulla till toppen