Lön Förskollärare Varberg

Snittlön Förskollärare i Varberg

  • Män 2022: 33200/mån
  • Kvinnor 2022: 34300/mån
  • Medel 2022: 34200/mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

Förskollärare blir man efter att ha gått Förskollärarutbildningen på universitetsnivå. Många har dessförinnan gått Barn- och Fritidsprogrammet på gymnasiet. Det är inget krav, men rätt behörighet krävs innan ansökan. Vanligen är förskollärare anställda av kommunen eller av privata förskolor.

Arbetsuppgifter

Förskolläraren ingår i ett team med andra förskollärare och barnskötare. Denne ansvarar oftast för en avdelning på en förskola och det är förskolläraren som har det pedagogiska ansvaret, utifrån vad som står i Skolverkets läroplan för förskolan. Dock samarbetar all personal runt både pedagogiska inslag som bokläsning, pedagogiska lekar och utflykter. Utöver detta finns praktiska inslag som pedagogisk måltid tillsammans med barnen, ha kontakt med föräldrar, ordna föräldramöten, och dokumentera barnens utveckling.

Arbetsmiljö

Beroende på anställning ser arbetsmiljön olika ut. Det finns förskolor med flera eller få avdelningar, och det finns olika inriktningar som påverkar miljön (t.ex. Montessoriförskola eller "Ur och skur"). Det är viktigt att förskolläraren är handlingskraftig, lyhörd, flexibel och inte rädd för att rycka in där det behövs. En del av arbetstiden vistas förskolläraren också utomhus med barnen.

Rulla till toppen