Lön Fritidsledare m.fl. Varberg

Snittlön Fritidsledare m.fl. i Varberg

  • Män 2022: 29900/mån
  • Kvinnor 2022: 29900/mån
  • Medel 2022: 29900/mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

Fritidsledare arbetar mest med barn och ungdomar, men även med äldre och funktionshindrade. De vill ge verksamhetsdeltagarna en meningsfull och aktiv fritid, stärka deras självkänsla och skapa gemenskap och trygghet i gruppen. Yrket passar den som är empatisk, har ett stort intresse för människor och som vill vara en förebild för unga människor.

Arbetsuppgifter

Fritidsledarna organiserar och leder fritidsverksamheten. De är lyhörda för ungdomarnas önskemål och det kan innebära många olika aktiviteter, allt ifrån idrott och friluftsliv till musik och skapande och konstnärlig verksamhet. De arbetar nära annan personal som också jobbar med ungdomar, såsom skolpersonal, socialsekreterare, fältassistenter och polis.

Arbetsplatser

Många fritidsledare jobbar på kommunala eller privata fritidsgårdar där ungdomar träffas för olika aktiviteter, men du hittar dem också inom omsorgen, till exempel dagcenter, och i skolan samt inom olika föreningar, organisationer och kyrkliga församlingar. En utbildning till fritidsledare finns på många folkhögskolor och är på två år.

Rulla till toppen