Lön Kranförare m.fl. Varberg

Snittlön Kranförare m.fl. i Varberg

  • Män 2022: ../mån
  • Kvinnor 2022: ../mån
  • Medel 2022: ../mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

En kranförare, även kallat maskinförare, arbetar med hjälp av både större och mindre kranar att lossa, lasta och hantera olika sorters gods och föremål. Oftast jobbar man inom den större industrin, i hamnar, på byggarbetsplatser eller annat större projekt som kan behöva en kranförare.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som kranförare innebär att man måste ha en gedigen yrkesutbildning innan man arbetar. En kranförare har ett stort ansvar att kunna hantera kranen rätt. Det kan handla om stort och tungt gods som skulle bli farligt om det felplaceras och då riskerar falla. Det finns olika kranar för varierande ändamål . Som kranförare har man också ansvar för kranens underhåll och att se över eventuella brister.

Arbetsmiljö

Som kranförare arbetar man ensam i en hytt men har radiokommunikation med sina kollegor. Radiokommunikationen är extra viktig då man inte kan nå varandra på något annat sätt. Arbetet innebär inga tunga lyft men mycket planering, strategi och noggrannhet.

Rulla till toppen