Lön Övriga universitets- och högskollärare Varberg

Snittlön Övriga universitets- och högskollärare i Varberg

  • Män 2022: 38500/mån
  • Kvinnor 2022: 38600/mån
  • Medel 2022: 38600/mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

Det finns många professorer på de svenska universiteten och högskolorna, men det finns också en stor grupp övriga universitets- och högskolelärare som är anställda på lärosätena. Denna övriga grupp av lärare arbetar i huvudsak med undervisning, till skillnad från professorerna som primärt arbetar med forskning.

Arbetsuppgifter

Övriga universitets- och högskolelärare har ofta titeln universitetsadjunkt eller amanuens. En universitetsadjunkt är en lärare som har som huvudsaklig uppgift att bedriva undervisning på ett lärosäte. En amanuens är en lärare som undervisar elever vid sidan av sina egna studier på universitet eller högskolan. Arbetsuppgifterna för övriga universitets- och högskolelärare handlar i allt väsentligt om att föreläsa för studenter och bedöma deras kunskaper genom att rätta tentor och inlämningar.

Arbetsmiljö

Anställda på universitet och högskolor arbetar ofta under goda anställningsvillkor. Arbetslokalerna är bra och ändamålsenliga. Universitets- och högskolelärare har tillgång till en bra företagshälsovård som kan bistå yrkesgruppen om fysiska eller psykiska besvär uppstår.

Rulla till toppen