Lön Skötare Varberg

Snittlön Skötare i Varberg

  • Män 2022: 33600/mån
  • Kvinnor 2022: 32300/mån
  • Medel 2022: 32700/mån

Varberg

Varberg är en tätort som ligger i Hallands län. Varberg ligger väldigt nära större orter som till exempel Göteborg, Halmstad & Borås, som ligger under 10 mils avstånd från Varberg. Befolkningen i Varberg är just nu 64 134 stycken & storleken på staden är 1 704 km². Det är väldigt fin natur och det sägs att det är västkustens kreativa mittpunkt.

Vad finns det i Varberg?

Trots att det är nära till större orter så har Varberg allt du behöver, som matbutiker och service butiker. Det finns även fritidsaktiviteter och idrottsanläggningar. Det finns även bibliotek och en kulturskola där eleverna bland annat kan lära sig spela olika instrument.

De vanligaste jobben i Varberg

Vanligaste yrkesgrupperna i Varberg är: Butiksarbetare, grundskollärare & undersköterskor som är dominerade utav kvinnor. Sedan finns det anläggningsarbetare, murare & snickare som är dominerade utav män.

Vad kan man göra i Varberg?

I Varberg finns det många saker som du och familjen kan hitta på. Ni kan bland annat bada, gå på bio, gå på Brukets lekland och ta en båttur över till ön Anholt. Du kan också cykla eller promenera och utforska den underbara miljön. Det finns även motionsspår och utegym och mycket mycket mer att göra i Varberg.


Information om yrket

Skötare, som förr kallades mentalskötare, är en titel inom den psykiatriska vården.
De kan arbeta på olika avdelningar vid ett sjukhus och andra vårdinrättningar.
Skötare kan även arbeta kommunalt med liknande arbetsuppgifter, men då under andra titlar.

Utbildning

Om man har studerat vård- och omsorgsprogrammet på gymnasienivå kan man välja en fördjupning inom psykiatri. Man kan också utbilda sig till specialistundersköterska via Yrkeshögskolan.
En skötares roll och arbete speglar i mångt och mycket en undersköterskas, och därför efterfrågas ofta undersköterskor med en fördjupning inom psykiatri.

Arbetsuppgifter och arbetsmiljö

Arbetsuppgifterna går ut på att stötta en patient medan de lär sig att ta hand om sig själva. Det kan innefatta samtal och praktisk hjälp, antingen i sjukhus- eller hemmiljö, samt på andra vårdinrättningar som t.ex. behandlingshem.
De medverkar även vid vårdplanering och ronder, gör bedömningar och utför provtagningar.

Skötare som arbetar med patienter i hemmiljö via kommunen får oftast titeln boendestödjare eller vårdare.

Rulla till toppen